Österåkers kommuns logotype

Allt bättre företagsklimat i Österåker

Kristina Eineborg, går ut genom dörren från ett företag

Kristina Eineborg, näringslivs- och utvecklingsdirektör i Österåker på företagsbesök på Ljusterö. Fotograf: Patrik Lundin.

Idag släppte Svenskt näringsliv sin årliga rankning om lokalt företagsklimat. Österåkers kommun har återigen klättrat något i placering, från plats 56 till 53 av Sveriges 290 kommuner.

Kommunen har förbättrat resultat inom merparten av enkätfrågorna som ligger till grund för rankningen.

– Nu kan vi arbeta vidare med de frågor som det lokala näringslivet i Österåker tycker är viktiga att vi fokuserar på, i synnerhet service, bemötande och hur kommunen arbetar med upphandling, säger Kristina Eineborg, näringslivs- och utvecklingsdirektör.

– Det är glädjande att Österåker klättrar några placeringar i rankningen. Samtidigt vill vi mer. Företagsfrågorna är högt prioriterade inom majoriteten i Österåker och därför kommer vi under den kommande mandatperioden säkerställa att frågorna får ännu högre prioritet, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Fakta om rankingen

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig rankning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Rankningen bygger till två tredjedelar på 32 000 enkätsvar från företagare runt om i Sverige varav 3700 från Stockholms län. Vårgårda rankades till förstaplatsen.

Publicerad:
Senast uppdaterad: