Utbildningar för företagare inom besöksnäringen

Kvinnor i ett möte

Utbildningsinsatser inom Reload Roslagen

Visit Roslagens projekt Reload Roslagen går in i sin slutfas där de erbjuder stöd till besöksnäringsföretag i Roslagen genom kostnadsfria utbildningsinsatser. Insatserna ska höja kompetensen och stärka konkurrenskraften för små och medelstora besöksnäringsföretag i Norrtälje, Österåker och Östhammars kommuner.

Anmäl dig till både inspirerande frukostföreläsningar och kurser som gör dig vassare både när det gäller att filma för sociala medier, att förstå grunderna i Revenue management, rekrytering och att bli en hejare på Excel. Tänk på att antalet platser är begränsade, så vänta inte för länge med din anmälan.

UTBUD

Excel grundkurs - heldag 13 eller 19 januari (digital)

En omfattande grundkurs i Excel med inriktning på hur formler och funktioner kan göra kalkylen effektivare. Excel är ett kraftfullt verktyg när det handlar om att få ut något meningsfullt ur stora mängder data, men fungerar också för enkla beräkningar och för att hålla ordning på nästan vilken information som helst.

Google my business – 21 januari kl. 08.30-09.30 (digital)

Missade du dragningen om Google my business i november? Här kommer en ny chans! Välkommen till en digital morgonträff där vi pratar om möjligheterna med Google my business och hur du bäst använder detta kostnadsfria verktyg för att öka din digitala synlighet.

Instagram grund 28 januari kl. 08.30-11.00

Kursen för dig som är ny på Instagram och vill komma i gång med ditt företagskonto. Vi går igenom grunderna i verktyget, du får råd för ditt fortsatta arbete och du får möjlighet att själv testa praktiskt testa funktionerna.

Intro till Revenue management 2 februari kl. 09-12 (digital)

En digital workshop som ger dig grunderna i Revenue Management för hotell - och restaurangföretag. Om du missade höstens kurser i ämnet och vill ta chansen att bekanta dig med intäktsoptimering så passar den här minikursen dig.

Filma för sociala medier 8 & 14 februari (digital)

Välkommen till en kurs i att skapa innehåll för sociala kanaler. Under två halvdagar varvas teori och praktik om hur du skapar video och bilder för dina sociala medier under ledning av Felicia Kittelsen & Josefine Hedlund från Salgado AB.

Workshop i affärsmodellering 9 februari, kl. 9-12:30 (Rånäs slott)

En halvdagsworkshop där du kan jobba med ditt företags erbjudande och nätverka med andra i branschen. Innehåll: definiera din målgrupp, vad är det unika värdeerbjudandet? Marknadsföring och försäljning mm. Processledare Mathias Wassen, Qpeople.

Arbetsrätt med fokus på rekrytering 15 & 16 februari kl. 09-12 (digital)

En onlinekurs där du får lära dig mer om anställningsformer – vad som är viktigt att tänka på vid säsongsanställningar, allmän visstid mm. Lär dig mer om anställningskontrakt, specifika avtalsregler för besöksnäringen, arbetstidslagen och schemaregler med mera. Kursledare Sophie Resare.

Digital föreläsning – Instagram Reels 1 mars kl. 09-10

Häng med på en digital timme där du får tips om videofunktionen Reels för Instagram. Vi pratar om funktionen och format. Vi får också lyssna till lokala exempel som hittat bra sätt att arbeta med Instagram som kanal och Reels som funktion.

Optimera din webbplats – Löpande

Rådgivningspass där du lär dig mer om din kunds resa mot just ditt erbjudande och hur du på din webbplats på bästa sätt ger kunden relevant information. Passet hålls av Visit Roslagens kommunikatör Anna och anordnas löpande i mindre grupper.

För att delta i kurserna anmäler man sig via reloadroslagen.se. Länk till annan webbplats. För inloggningsuppgifter går det förstås utmärkt att höra av sig till Visit Roslagen,

Projektet pågår fram till våren 2022 och har möjliggjorts genom 50 % medfinansiering från Tillväxtverkets Operativa program för Nationella regionalfondsprogrammet.

Publicerad:
Senast uppdaterad: