Stefan Dahlgren tillförordnad kommunpolis i Österåker under 2024

På bilden syns kommunpoliserna Robert Sundler och Stefan Dahlgren

F v Robert Sundler och Stefan Dahlgren.

Från och med årsskiftet är Stefan Dahlgren tillförordnad kommunpolis för Österåkers kommun. Han ersätter Robert Sundler, som kommer att ha ett annat uppdrag inom polisen under 2024.

Stefan Dahlgren har lång erfarenhet inom polisen, bland annat som närpolischef för lokalpolisområde Södra Roslagen. Efter polisens omorganisation 2015 gick han över till tjänsten som kommunpolis för Vallentunas kommun.

Som Österåkersbo har Stefan Dahlgren god lokalkännedom i den nya rollen och han ser fram emot att jobba i hemkommunen.

– Det är spännande! Österåker är ganska likt Vallentuna, med ungefär samma typ av brottslighet. Men det skiljer sig lite i kommunernas upplägg kring hur det brottsförebyggande arbetet ser ut. Allt är lite större i Österåker. Man satsar ganska mycket från kommunens sida på brottsförebyggande verksamhet i Österåker. Så det ska bli intressant att få vara med i det arbetet och kunna bidra med tankar från andra ställen, säger Stefan Dahlgren.

Vi välkomnar Stefan Dahlgren varmt till Österåkers kommun.

– Jag ser fram mot att arbeta med Stefan som vår kommunpolis. Jag har arbetat med honom förut och vet att han har ett stort engagemang för trygghet och de brottsförebyggande frågorna, säger Madeleine Holmström, trygghetssamordnare i Österåkers kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: