Österåkers kommuns logotype

Kommunen ger bidrag för renovering av Ljusterös folkpark och upprustning av norra bryggan på Ingmarsö

Vägvisare i trä som visar vägen till bland annat Norra bryggan på Ingmarsö.

Vägvisare på Ingmarsö som bland annat visar vägen till norra bryggan.

Österåkers kommun har beviljat två särskilda resurstillskott för att finansiera en renovering av Ingmarsö Norra Brygga och folkparken Granliden på Ljusterö.

Kommunstyrelsen har beslutat att ge Ingmarsö Vägförening ett resurstillskott på två miljoner kronor för att under 2024 renovera bryggan på norra Ingmarsö, liksom påkörningsramp, anslutningsväg och vändplan. Från norra bryggan på Ingmarsö går trafiken till Åsättra på Ljusterö, men den används även för många andra typer av transporter.

Kommunstyrelsen har även beviljat ett resurstillskott på tre hundra tusen kronor till Södra Ljusterös Byggnadsförening för att bidra till finansieringen av en renovering av folkparken Granliden.

– Vi har via ett särskilt resurstillskott beviljat bidrag till dels en renovering av Folkets park på södra Ljusterö dels en upprustning av den norra bryggan på Ingmarsö. Det är viktigt för de boende såväl som näringslivet och turismen på våra skärgårdsöar med en fungerande infrastruktur och möjligheter till rekreation. Det är grundbultar för en levande skärgård, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Ta del av handlingarna från Kommunstyrelsens sammanträde i punkt 6. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: