Österåkers kommuns logotype

Den 9 juni är det EU-val, men visste du det här?

Illustration som visar en hand som lägger ett röstkort i en låda, människor som köar, en person som tänker och en skylt med texten vallokal.

Den 9 juni är det EU-val och du är välkommen att rösta fram Sveriges representanter i Europaparlamentet. Många arbetar för att valet ska genomföras på ett bra och korrekt sätt.

25 vallokaler är öppna i Österåkers kommun mellan klockan 08.00 – 21.00. Du ser på ditt röstkort i vilken vallokal och valdistrikt som du kan rösta.

Sök upp din vallokal i kartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv in din adress där det står "Skriv in din adress här", välj rätt adress i rullistan och kartan zoomas in på din vallokal.

Du kan förtidsrösta på valdagen

Det är också möjligt att förtidsrösta idag – detta gör du isåfall i röstningslokal Alceahuset, Hackstavägen 22 mellan kl. 08-21. Här kan även den som inte är skriven i Österåkers kommun rösta.

Många arbetar med valet

Från att förtidsröstningen startade den 22 maj till att den preliminära rösträkningen är avslutad veckan efter valdagen är det drygt 200 personer som arbetar med valet. 10 av dessa bildar inför valet kommunens valkansli och arbetar på uppdrag av Valnämnden som ansvarar för att valet genomförs på ett bra och korrekt sätt.

Under förtidsröstningsperioden har 5 lokaler varit öppna för allmänheten att förtidsrösta i och drygt 30 röstmottagare har arbetat som röstmottagare i dessa. Ungefär 200 personer jobbar som röstmottagare på valdagen ute i vallokalerna eller som reserv redo att kallas in ifall någon röstmottagare blir sjuk. Valet hade aldrig kunnat genomföras utan alla röstmottagare som gör en mycket viktig insats för demokratin.

Välkommen att rösta i EU-valet! Läs mer om hur det går till att rösta i Österåkers kommun

Publicerad:
Senast uppdaterad: