Anna Hallqvist blir ny näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör i Österåker

Bilden föreställer ett porträtt av en kvinna.

Anna Hallqvist blir näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör i Österåkers kommun den 25 mars.

Den 25 mars blir Anna Hallqvist näringslivs- och arbetsmarknadsdirektör i Österåkers kommun. Hon kommer närmast från rollen som utredningschef i Täby kommun.

Som utredningschef inom kommunledningskontoret i Täby har Anna Hallqvist lett utredare och analytiker som jobbar brett över alla kommunens verksamhetsområden. Rollen innebär bland annat att säkerställa kvalitet i beslutsunderlag och effektiva arbetssätt i politiska uppdrag, analys och verksamhetsstyrning. Hon har tidigare varit projektkontorschef på Statistiska centralbyrån, där hon också under sina första yrkesverksamma år utvecklade analys och publicering av arbetsmarknadsstatistik.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka bor Anna Hallqvist i Österåker och berättar att hon snabbt märkte av den starka entreprenörsandan här, vilken hon ser fram emot att utveckla vidare.

– Det ska verkligen bli spännande att börja min nya roll som näringslivsdirektör i Österåkers kommun! Alla verksamheter är beroende av att näringslivet fungerar bra för att åstadkomma ett tryggt och gott liv för kommuninvånarna. Det är viktigt att det är enkelt att etablera sig som företagare och att kunna växa. Att Österåkers kommun har anpassat såväl nämnds- som tjänstemannaorganisation för att gynna goda samarbeten mellan näringsliv och kommun, lockade mig särskilt. Hållbarhetsperspektivet är också viktigt för mig. Ett starkt lokalt näringsliv får oss att stanna i kommunen och minskar resandet, säger Anna Hallqvist.

– Anna Hallqvist har lång erfarenhet av att leda kvalitets- och utvecklingsarbete och jag är mycket glad att välkomna henne till rollen som näringslivsdirektör i möjligheternas skärgårdskommun Österåker. I Österåker har vi en tydlig framtidsvision och ambitiösa mål där näringslivet är en viktig nyckelspelare. Näringlivet i kommunen är robust och nyföretagande starkt och här vill vi ytterligare lyfta och stärka vår position, säger Staffan Erlandsson, kommundirektör i Österåkers kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: