Österåkers kommuns logotype

Statsministerbesök på Österåkers gymnasium

Bilden visar statsministern som sitter vid ett bord i matsalen med elever från Österåkers gymnasium och äter lunch

Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) åt lunch med elever från Österåkers gymnasium under sitt besök i Österåkers kommun.

Fredagen den 1 september besökte Ulf Kristersson (M) Österåkers kommun. Under besöket träffade statsministern både Österåkers gymnasium och sjöräddningen.

Intresset var stort bland eleverna när Sveriges statsminister Ulf Kristersson kom på besök. Glashuset på Österåkers gymnasium var fullsatt när han klev upp på scen.

– Kul att vara här! säger Ulf Kristersson glatt och vinkar.

Under besöket fick gymnasieelever i årskurs 3 möjlighet att ställa frågor till statsministern. Det blev fina möten och samtal mellan Ulf Kristersson och eleverna om såväl högpolitiska frågor som om vardagsnära saker. Ukraina, skatter och fotboll var några av de ämnen som eleverna frågade statsministern om. Utbildning och skola är andra exempel på viktiga frågor för regeringen.

– Att ha frågestund på skolor och universitet är bland det roligaste jag vet, stort och smått, viktigt och roligt, säger Ulf Kristersson.

Efter att statsministern svarat på frågor fortsatte besöket till matsalen där han åt lunch med eleverna och träffade personalen i köket. På plats var även kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M).

– Det känns fantastiskt att det finns ett så stort intresse för Österåkers kommun. Det är dessutom första gången en statsminister besöker Österåkers gymnasium. Just nu är Sveriges säkerhet, den grova organiserade brottsligheten och en stabil ekonomi viktiga frågor på ett nationellt plan och vi arbetar hårt med detta på vårt håll för Österåkersbornas bästa, säger Michaela Fletcher.

Dagen avslutades med en tur ut i Österåkers skärgård med sjöräddningen.

Du kan se hela frågestunden i efterhand på vårt konto på Instagram under våra reels.

Publicerad:
Senast uppdaterad: