Österåker flaggar för kungen!

Michaela Fletcher framför svenska flaggan och Österåkers flagga.

Kommunstyrelsens ordörande Michaela Fletcher (M)

Fredagen den 15 september är det 50 år sedan H.M. Konungen kröntes, dessutom fyller H.K.H. Prins Daniel 50 år. Österåker flaggar för kungen och kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) har framfört våra gratulationer.

För att högtidlighålla att kung Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år har regeringen beslutat om en tillfällig allmän flaggdag. Österåker flaggar för kungen på kommunens officiella flaggstänger och en gratulationshälsning från kommunen har skickats undertecknad Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M).

Det är med stor glädje och stoltet som jag åt Österåkers kommuns vägnar gratulerar H.M. Kung Carl XVI Gustaf till 50 år på tronen. Vi är otroligt stolta över Sveriges kungahus och vår kung. Med en känsla av stor uppskattning tackar vi för det viktiga arbetet som Kungen har genomfört under sina år vid tronen och ser såklart fram emot fler, säger hon.

Hela år 2023 är ett jubileumsår för kung Carl XVI Gustafs 50 år som Sveriges kung och statschef. Kungen är Sveriges genom tiderna längst regerande monark.

Vi har även skickat en gratulationshälsning till prins Daniel som fyller 50 år den 15 september.

Publicerad:
Senast uppdaterad: