Österåker är fortsatt en av landets mest robusta kommuner

Bilden visar sändingen i TV4 morgon då WSP:s saktionschef Mattias Frithiof presenterar resultatet av rankingen. Österåker ligger på delad 4e plats med Staffanstorp. Före ligger Nacka, Täby och Kungsbacka.

Tv4 Nyhetsmorgon, tisdag 28 november.

Österåker är en av landets mest robusta kommuner att stå emot kriser och ett förändrat omvärldsläge. Det visar resultatet återigen i den årliga rapporten Regionernas kamp.

I rapporten Regionernas kamp rankar teknik- och analysföretaget WSP hur robusta Sveriges 290 kommuner är. Österåker hamnar på en delad fjärdeplats.

– Österåker får placeringen som den tredje mest robusta kommunen i Stockholms län och fjärde i hela landet! Med tanke på det oroliga omvärldsläget och de utmaningar som Sverige står inför, känns det både tryggt och glädjande att få ett kvitto på att Österåker står stabilt och väl rustat inför framtiden, säger Michaela Fletcher, Kommunstyrelsens ordförande (M).

Robusthet i denna rapport är ett sammantaget mått baserat på bland annat hur många som är i sysselsättning, meritvärde i årskurs nio och hur mångfacetterat näringslivet i kommunen är. Nytt för i år är att man även tar ett större grepp på trygghet och kommunernas brottsförebyggande arbete.

– Vi fortsätter att arbeta för att Österåker ska vara en attraktiv kommun att bo och verka i, som också klarar samhällsutmaningarna bra. Att vi rankas som en av Sveriges mest robusta kommuner i år igen är en bekräftelse på allas goda arbete, säger Staffan Erlandsson, Kommundirektör.

Publicerad:
Senast uppdaterad: