Österåkers kommuns logotype

Nattpatrullen fastland prisad för sitt trygghetsarbete

Bilden visar sju personer som står tillsammans mot en vägg med texten Österåker och Årets möjliggörare

Från vänster; Kommundirektör Staffan Erlandsson tillsammans med Nattpatrullens Helen Pihl, Annica Jalkander, Marie-Louise Jäderberg, Helena Wallin, Åsa Kariavainio samt Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M). Foto Patrik Lundin.

Sedan förra året delar Österåkers kommun ut utmärkelsen Årets möjliggörare till en medarbetare eller arbetsgrupp för gott kvalitetsarbete. Nattpatrullen fastland blev årets pristagare för sitt arbete med att skapa trygghet för kommuninvånare med trygghetslarm och som behöver hjälp nattetid.

Varje natt besöker Nattpatrullen runt 40 personer och åtgärdar larm på fastlandet i hela kommunen. Det kan handla om att dämpa ångest och oro, hjälpa den som har ramlat och att göra bedömningar om akutsjukvård behövs samt att med varsamhet ta hand om människor i livets slutskede.

Motivering

Motiveringen till Årets möjliggörare 2023 är:

Nattpatrullen fastland arbetar hängivet och outtröttligt för att trygga våra invånares välbefinnande och insatsen går långt bortom vad ögat ser. För många av Österåkers invånare är ni räddande änglar som ingjuter trygghet och lugn i svåra stunder, inte minst för nära och kära som kan lita på att deras familjemedlemmar är i säkra händer.

Ni är hjältar i nattens mörkaste timmar och är alltid redo att hjälpa, oavsett hur långt ni måste åka eller hur krävande natten blir. Ert engagemang gör er till förebilder för oss alla.

Stolta vinnare

Det var en glad och stolt patrull som tog emot utmärkelsen av Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher(M) och kommundirektör Staffan Erlandsson under en tillställning i Österåkers multiarena den 9 november.

– Det är fantastiskt roligt att få ta emot den här utmärkelsen och vi är så stolta! Vi syns inte så mycket, men det händer en hel del på nätterna och vi åker ut i ur och skur. Vi trivs och uppskattar vårt jobb och alla våra kunder som vi besöker, sa Nattpatrullen gemensamt i sitt tacktal.

Förutom äran, tog Nattpatrullen emot statyetten Level up av konstnären Tomas Lacke och ett bidrag för kompetensutveckling.

– Utmärkelsen Årets möjliggörare är ett sätt för oss att lyfta fram exempel på det viktiga arbete som görs för kommuninvånarna och att inspirera varandra till fortsatt utveckling för kommunen. Jag är mycket glad att få dela ut utmärkelsen till Nattpatrullen fastland för deras fantastiska arbete och stora engagemang för att skapa trygghet för de som behöver stöd och hjälp nattetid, säger Staffan Erlandsson.

Film om nattpatrullens arbete

I vår film berättar Jessica och Helena om nattpatrullens arbete och så möter du Gerth-Owe, som är en av deras kunder.

Fakta

Om utmärkelsen Årets möjliggörare

Syftet med Österåkers kommuns utmärkelse Årets möjliggörare är att uppmärksamma medarbetare som aktivt arbetar för kommunens utveckling med invånarnas bästa i fokus.

Utmärkelsen omfattar anställda i Österåkers kommun. Såväl enskilda medarbetare som en arbetsgrupp kan nominera sig själva eller andra till utmärkelsen.

Priset består av ett bidrag för kompetensutveckling samt den specialdesignade statyetten Level up av konstnären Tomas Lacke, som bor och verkar i Åkersberga.

Juryn består av politiker och tjänstepersoner i Österåkers kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: