Finansdepartementet besökte Österåker

Bilden föreställer en grupp människor i ett sammanträdesrum.

Måndagen den 18 december besökte en grupp från Finansdepartementet Österåker för att bland annat ta del kommunens resa mot landets lägsta skatt.

Under sitt besök fick gruppen från Finansdepartementet möta Kommunstyrelsens ordförande, kommundirektören, samt medarbetare från kommunens ekonomiavdelning, avdelningen för hållbarhet och kvalitet med flera. Gruppen fick ta del av kommunens resa mot landets lägsta skatt, hur kommunen arbetar för att möta utmaningar och öka sin kvalitet genom verksamhetsutveckling.

– Finansdepartementet ansvarar bland annat för relationen mellan stat och kommuner. Vi uppskattar möjligheten att få besöka Österåkers kommun. Det har varit intressant och lärorikt att ta del av kommunens budget- och kvalitetsarbete, inte minst hur kommunen har arbetat för att kunna sänka skatten ytterligare trots dåliga ekonomiska tider, säger Susanna Grege, departementssekreterare på Finansdepartementet.

Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande delar med sig av hur arbetet gått till.

– Jag är väldigt stolt över vårt arbete med att nå landets lägsta skatt och nu kunna sänka den ytterligare, samtidigt som vi har en god kvalitet i våra verksamheter. Många hör av sig till oss för att få ta del av vårt framgångsrecept och det är väldigt roligt att vi får dela med oss av vårt långsiktiga och målmedvetna arbete, säger hon.

Publicerad:
Senast uppdaterad: