Österåkers kommuns logotype

Civilminister Erik Slottner besökte Österåker

Bilden föreställer en kvinna och två män framför en svensk flagga och en EU-flagga.

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M), civilminister Erik Slottner och kommundirektör Staffan Erlandsson.

Måndagen den 16 oktober 2023 besökte civilminister Erik Slottner Österåker för att lära sig mer om kommunen i allmänhet och ta del av arbetet mot landets lägsta skatt i synnerhet.

Civilministern fick bland andra möta Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och kommundirektör Staffan Erlandsson. Han fick också möta företrädare för den styrande borgerliga majoriteten i kommunen.

– Österåker är en positiv och idyllisk skärgårdskommun. Det har varit väldigt intressant att få inblick i kommunens goda ekonomi och kvalitet, samt hur kommunen gått tillväga för att lyckats sänka skatten under så många år, säger Erik Slottner.

Som framgångsfaktorer lyftes bland annat den långsiktiga kulturresa som har gjorts i kommunen med goda relationer mellan förtroendevalda och kommunens tjänstemän.

– Jag är väldigt stolt över att vara förtroendevald i Österåker och få ta emot civilministern för att berätta mer om vår vackra skärgårdskommun och vårt arbete för Österåkersborna, säger Michaela Fletcher.

Fakta

Civilministerns uppdrag är att verka för ett gott och fungerande samarbete mellan kommuner, regioner och stat så att alla nivåer kan genomföra sina välfärdsuppdrag på bästa sätt. Fokus som civilminister ligger också på en välfungerande digitalisering inom offentlig förvaltning för att förbättra servicen för medborgare och öka effektiviteten hos landets myndigheter.

Publicerad:
Senast uppdaterad: