Charlotta Sangregorio ny samhällsbyggnadsdirektör i Österåkers kommun

Porträttbild på Charlotta Sangregorio

Charlotta Sangregorio

Charlotta Sangregorio blir ny direktör för samhällsbyggnadsförvaltningen i Österåkers kommun. Hon tillträder tjänsten den 15 augusti och efterträder Kent Gullberg, som går i pension.

Österåkersbon Charlotta Sangregorio kommer närmast från Sundbyberg Avfall och vatten där hon var projektchef, men har framför allt jobbat i Upplands Väsby kommun där hon bland annat var teknisk chef.

– Mitt nya uppdrag som samhällsbyggnadsdirektör i min hemkommun känns väldigt intressant, roligt och utmanande. Samhällsbyggnadsfrågorna har en stor påverkan på samhället och människors vardag, vilket engagerar mig. Österåkers kommun har utvecklingsfokus och dessutom en tydlig målsättning om att växa hållbart, vilket är en stor utmaning, inte minst i det osäkra världsläget, säger hon.

Leder 100 medarbetare

Charlotta blir chef för cirka 100 medarbetare inom samhällsbyggnadsförvaltningen i en kommun som är i stark tillväxt. Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera, bygga och sköta om det fysiska samhället. Det innebär att bland annat att planera nya bostadsområden, sköta om kommunens vägar, parker och badplatser samt naturvård.

– Charlotta Sangregorio är en erfaren ledare med lång bakgrund och bred kompetens inom samhällsutvecklingsområdet. Jag är mycket glad att välkomna henne till Österåker, där hon kommer att arbeta för kommunens fortsatta utveckling och hållbara tillväxt, säger Staffan Erlandsson, kommundirektör i Österåkers kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: