Karin Olofsson på Söraskolan är Årets möjliggörare i Österåkers kommun

Årets möjliggörare 2022, Karin Olofsson står tillsammans med kommundirektör Staffan Erlandsson och Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) vid en fotovägg med Österåkers logotyp, texten Årets möjliggörare och en stiliserad bild av statyetten Level up av Tomas Lacke.

Årets möjliggörare 2022, Karin Olofsson, tillsammans med kommundirektör Staffan Erlandsson och Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) Foto: Patrik Lundin.

Österåkers kommun har inrättat en ny utmärkelse, Årets möjliggörare, som delas ut till en medarbetare eller arbetsgrupp för gott kvalitetsarbete. Karin Olofsson, som är biträdande rektor på Söraskolan, blev den första att ta emot utmärkelsen den 19 december.

Under året har 34 personer och arbetsgrupper i Österåkers kommun nominerats av anställda till den nya utmärkelsen. En jury bestående av politiker och tjänstepersoner valde till slut Karin Olofsson på Söraskolan som Årets möjliggörare för sitt stora engagemang kring studie- och yrkesvägledning för eleverna.

Karin tog emot utmärkelsen av Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher(M) och kommundirektör Staffan Erlandsson vid en tillställning i Österåkers multiarena.

Motivering

Motiveringen till Årets möjliggörare 2022 är:

Karin Olofsson sprider en ljus syn på framtiden och synliggör möjligheten att förverkliga drömmar. Med stort engagemang sätter Karin fokus på ungas möjlighet att utforska olika vägval i livet och hitta sin plats som framtida självförsörjande individer. Hon stödjer och utmanar perspektiv, vilket ger hopp och framtidstro till både elever och deras vårdnadshavare. Med sin tro på varje enskild individ är hon en stor inspiration för såväl kollegorna på sin arbetsplats, som alla kollegor i Österåkers kommun.

I sitt tacktal lyfte Karin den goda lagandan i Österåkers kommun.

– Jag kan inte vara en möjliggörare utan alla andra möjliggörare. De som ser till att jag har fräscha lokaler att komma till så att jag kan göra mitt jobb, de som lagar maten som jag äter tillsammans med eleverna, de som håller igång sporthallarna som gör så att jag kan gå och lära eleverna att simma och åka skridskor, socialtjänsten som hjälper mig när jag inte kommer längre, alla chefer som jag har haft som har peppat mig och låtit mig ta ansvar och växa i kommunen och fantastiska, kompetenta och engagerade kollegor på alla skolor och andra verksamheter. Vi är alla tillsammans Team Österåker, sa Karin Olofsson.

Förutom äran, tog Karin emot statyetten Level up av konstnären Tomas Lacke och ett bidrag för kompetensutveckling.

–Utmärkelsen Årets möjliggörare är ett nytt sätt för oss att lyfta fram exempel på det viktiga arbete som görs för kommuninvånarna och att inspirera varandra till fortsatt utveckling för kommunen. Jag är mycket glad att få dela ut den här utmärkelsen till Karin Olofsson för sitt stora engagemang för eleverna och deras framtid och hur hon inspirerar andra i sitt arbete, säger Staffan Erlandsson.

Årets möjliggörare Karin Olofsson står i ett regn av konfetti och ler tillsammans med konfenercier Frida Samuelsson

Glädje på scenen i ett regn av guldkonfetti. Karin Olofsson tillsammans med konferencier Frida Samuelsson vid prisutdelningen i Österåkers multiarena. Foto: Patrik Lundin.

Om utmärkelsen Årets möjliggörare

Syftet med Österåkers kommuns utmärkelse Årets möjliggörare är att uppmärksamma medarbetare som aktivt arbetar för kommunens utveckling med invånarnas bästa i fokus.

Utmärkelsen omfattar anställda i Österåkers kommun. Såväl enskilda medarbetare som en arbetsgrupp kan nominera sig själva eller andra till utmärkelsen.

Priset består av ett bidrag för kompetensutveckling samt den specialdesignade statyetten Level up av konstnären Tomas Lacke, som bor och verkar i Åkersberga.

Juryn består av politiker och tjänstepersoner i Österåkers kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: