Välkommen till nya österåker.se!

En rad med papperspåsar med texten Välkommen till nya österåker.se

Med omkring 1,3 miljoner besök varje år är webbplatsen österåker.se navet i kommunens kommunikation. Nu lanserar vi helt nya österåker.se med tydligt fokus på användarvänlighet, service och tillgänglighet.

Den 19 oktober lanserades helt nya österåker.se som ersätter den förra webbplatsen från 2014. Här ska det vara enkelt att snabbt hitta rätt. Allt innehåll har omarbetats för att bli tydligare, mer relevant och dessutom följa nya lagkrav på digital tillgänglighet. Bland annat har vi förbättrat sökfunktionen och tjänsten för att jämföra kommunens serviceutbud.

Du kan också chatta med kommunens servicecenter. Här går det bra att få svar på de allra flesta frågor om kommunal service eller verksamhet.

– Vi strävar hela tiden efter att utvecklas i takt med vår omvärlds behov och förväntningar. Med nya österåker.se vill vi att det ska bli enklare för dig som besökare att utföra dina ärenden, oavsett om det handlar om att söka information eller använda kommunens service och tjänster, säger Helena Cronberg, kommunikationschef i Österåkers kommun.

Många har varit delaktiga

– Många medarbetare från våra olika verksamheter har varit delaktiga i arbetet med att ta fram nya österåker.se för att göra den mer användarvänlig. Vi hoppas att det ska märkas genom en förbättrad upplevelse för dig som besökare. Nu fortsätter vi att vidareutveckla webbplatsen så att vi kan ge bästa möjliga service utifrån besökarnas behov, säger Siran Alexandrian Wahlman, projektledare och webbansvarig i Österåkers kommun.

Var med och förbättra österåker.se!

Lanseringen av en ny webbplats med hundratals sidor kan innebära att ett och annat fel kan smyga sig in. Den första tiden kan även tekniska fel inträffa, vilka åtgärdas så snart som möjligt. Återkoppla gärna till oss om du upptäcker fel eller har synpunkter på innehåll eller funktion. Du hittar en möjlighet till återkoppling på de flesta av webbsidorna på nya österåker.se.

Ditt Österåker samlar nyheter från kommunen

Och det är inte bara österåker.se som är nytt i kommunens kommunikation.

– Utöver nya österåker.se lanserar vi den 26 oktober Ditt Österåker med samlade nyheter från Österåkers kommun. Du kan ta del av Ditt Österåker ungefär tio gånger om året både i lokaltidningen Åkersberga Kanalen och prenumerera på ett nyhetsbrev direkt till din e-post, säger Helena Cronberg.

Den första utgåvan av Ditt Österåker publiceras i Åkersberga Kanalen den 26 oktober.

Publicerad:
Senast uppdaterad: