Österåkers kommuns logotype

Ny webbplats och nyhetskanal från Österåkers kommun

En rad festliga papperspåsar som det står Välkommen till nya österåker.se på.

Österåkers kommun vill finnas i kanaler där Österåkersborna finns för att erbjuda aktuell och relevant kommunikation som möter deras behov. Med omkring 1,3 miljoner besök varje år är webbplatsen österåker.se navet i kommunens kommunikation. Nu lanseras såväl helt nya österåker.se som den nya nyhetskanalen Ditt Österåker.

Under våren 2021 lät Österåkers kommun ett undersökningsföretag fråga 400 Österåkersbor om hur de uppfattar kommunens kommunikation, på vilket sätt de vill ta del av information från kommunen och vilken typ av nyheter de är mest intresserade av. Syftet var att utveckla kanalerna så att de blir mer effektiva och relevanta.

– Vi strävar hela tiden efter att utvecklas i takt med vår omvärlds behov och förväntningar. Undersökningen har gett oss viktig vägledning i det arbetet. Med invånarnas synpunkter som ledstjärna har vi nu tagit fram ett helt nytt format för våra nyheter som vi kallar för Ditt Österåker. Det publiceras både i en av våra lokaltidningar och som digitalt nyhetsbrev, något som flera har efterfrågat. Samtidigt lanserar vi en ny webbplats med tydligt fokus på användarvänlighet, service och tillgänglighet, säger Helena Cronberg, kommunikationschef i Österåkers kommun.

Ditt Österåker – samlade nyheter och digitalt nyhetsbrev

Ditt Österåker ersätter kommunens invånartidning Magasin Österåker, som har getts ut fyra gånger per år, samt nyhetsannonsen Din kommun som har publicerats i lokaltidningen Åkersberga Kanalen.

Ditt Österåker ger en samlad inblick i vad som händer i kommunens olika verksamheter, viktiga politiska beslut och nyheter som påverkar dig som invånare i din vardag. Här finns också tips på aktiviteter, olika former av medborgardialoger och evenemang. Du kan ta del av Ditt Österåker ungefär tio gånger om året. I lokaltidningen Åkersberga Kanalen publiceras Ditt Österåker i form av en redaktionell annons på tre sidor, men du kan också prenumerera på det nya digitala nyhetsbrevet direkt till din e-post. Den första utgåvan publiceras i Åkersberga Kanalen den 26 oktober. Du kan anmäla dig till nyhetsbrevet på kommunens webbplats, österåker.se/nyhetsbrev

Nya österåker.se

Österåkers kommuns webbplats är den centrala ingången till kommunens information, service och tjänster. Den 19 oktober lanseras nya österåker.se som ersätter den förra webbplatsen från 2014. Här ska det vara enkelt att snabbt hitta rätt. Allt innehåll har omarbetats för att bli tydligare, mer relevant och följa nya lagkrav på digital tillgänglighet. Bland annat sökfunktionen och tjänsten för att jämföra kommunens serviceutbud har förbättrats.

En ny chattfunktion finns också för alla som vill få kontakt med medarbetarna på kommunens servicecenter. Här går det bra att få svar på de allra flesta frågor om kommunal service eller verksamhet.

– Många medarbetare från våra olika verksamheter har varit delaktiga i arbetet med att ta fram nya österåker.se för att den ska bli mer användarvänlig. Vi hoppas att det ska märkas genom en förbättrad besöksupplevelse. Nu fortsätter vi att vidareutveckla webbplatsen så att vi kan ge bästa möjliga service till våra besökare utifrån deras behov, säger Siran Aleksandrian Wahlman, projektledare och webbansvarig i Österåkers kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: