Kvalitetsutvecklare i Österåker djupdyker i nyttan av att delta i Sveriges kvalitetskommun

Ann Hallner, kvalitetsstrateg och Linn Sandegård, strategisk verksamhetsutvecklare i Österåkers kommun

Ann Hallner, kvalitetsstrateg och Linn Sandegård, strategisk verksamhetsutvecklare i Österåkers kommun

En enad ledning och gemensamma mål kan åstadkomma utveckling, lärande och tempo i förbättringsarbetet. Det visar Ann Hallner och Linn Sandegård, kvalitetsstrateg och strategisk verksamhetsutvecklare i Österåkers kommun i en magisteruppsats om vilken betydelse utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun har haft för kommuner som vunnit utmärkelsen.

Sveriges kvalitetskommun är en utmärkelse som delas ut vartannat år till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande, samt leverera tjänster med hög kvalitet. Österåkers kommun var med i nomineringsprocessen inför Sveriges kvalitetskommun 2021, vilket satte fokus på kommunens kvalitetsarbete. Ann Hallner och Linn Sandegård har varit med på den utvecklingsresan från start och tillsammans har de nu skrivit magisteruppsatsen Sveriges Kvalitetskommun – vad är vinsten?

–I vårt arbete med Österåkers kvalitetsresa kunde vi se att utmärkelsen bar med sig positiva effekter, vilket vidare gjorde oss nyfikna på att veta mer om vilka effekter andra kommuner fått av sitt deltagande i Sveriges kvalitetskommun. I den genomförda studien kunde vi se att utmärkelsen bland annat gav fart till kommunernas utvecklingsarbete och bidrog till lärande inom den egna kommunen och kommuner emellan, något som också bekräftade våra egna erfarenheter i Österåker, säger Linns Sandegård och Ann Hallner.

Läs mer i en intervju med Ann Hallner och Linn Sandegård från Kvalitetsmässan, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling.

Publicerad:
Senast uppdaterad: