Österåkers kommuns logotype

Skärgårdshjälten Michael Vinell får hedersutmärkelse

Bild

Isa Wiman (C) överlämnar utmärkelsen till Michael Vinell på plats i Finnhamn. Foto: Jesper Almén/lokaltidningen Kanalen.

Michael Vinell tilldelas utmärkelsen "En god gärning" för sin snabba insats vid dieselutsläppet i Finnhamn tidigare i sommar.

Tisdagen den 25 juli skedde ett utsläpp av diesel i Paradisviken i naturreservatet Finnhamn. En privatperson, Michael Vinell, ingrep på eget initiativ innan kustbevakningen kom på plats. Tack vare Michael Vinells snabba insats begränsades utsläppets verkningar på natur, djur och miljö kraftigt.

Vi vill uppmärksamma och tacka Michael Vinell för sin insats genom att dela ut utmärkelsen “En god gärning” och även överlämna en check på 10 000 kronor som ett bidrag till nya redskap som användes vid insatsen.

Paradisviken är en del av ett naturreservat med stora naturvärden och en pärla i Österåkers skärgård. Genom Michaels snabba ingripande har skadorna på miljön och djurlivet begränsats och besökare till Paradisviken kan fortsätta njuta av platsen under sommaren.

Publicerad:
Senast uppdaterad: