Österåkers multiarena certifieras som Miljöbyggnad Silver

Armadas VD Mikael Dahlberg, Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher () samt Armadas projektledare Thomas Bååthe

Armadas VD Mikael Dahlberg, Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och Armadas projektledare Thomas Bååthe skruvade upp skylten för certifieringen Miljöbyggnad Silver i Österåkers multiarena fredagen den 20 januari,

Österåkers multiarena har fått miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver. Det visar att arenan är uppförd enligt de höga krav på hållbar energianvändning, god inomhusmiljö och miljögodkända byggnadsmaterial som certifieringen kräver.

Hållbarhet har varit en viktig del i arbetet med Österåkers multiarena, som invigdes i augusti förra året. Under hela projektet har Armada Fastighets AB tillsammans med Österåkers kommun arbetat för att få certifieringen Miljöbyggnad Silver, med extra fokus på energianvändning, materialval och ljudmiljö. Mätningar visar nu att Österåkers multiarena uppfyller kraven. Fredagen den 20 januari var Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) på plats i multiarenan för att skruva upp certifieringsskylten tillsammans med Armadas VD Mikael Dahlberg och projektledare Thomas Bååthe.

–Vi är väldigt stolta för miljöcertifieringen och att göra det här tillsammans med Österåkers kommun. Totalt fick vi rankningen Silver, men inom exempelvis parametern energianvändning har vi fått rankningen Guld, vilket visar att vi har extremt låg energiförbrukning i den här fina byggnaden. Vi har också säkerställt att vi har en bra innemiljö för våra besökare, där stor omsorg har lagts vid ljus- och ljudmiljö samt komfort för våra idrottare och funktionärer, säger Armadas VD Mikael Dahlberg.

–Multiarenan är ett fantastiskt projekt som vi är mycket stolta över, framför allt för att det är en så stor tillgång för kommuninvånarna. Att den också har fått miljöcertifiering med rankingen Guld för energianvändning är såklart ett viktigt och glädjande steg i Österåkers kvalitets- och hållbarhetsarbete. Jag ser fram emot att fortsätta följa barn och vuxna som nyttjar byggnaden och allt den erbjuder, säger Michaela Fletcher.

Om Miljöbyggnad

Miljöbyggnad är ett system för miljöcertifiering av byggnader som görs av Sweden Green Building, som är Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande.

Certifieringen har tre olika betyg; Brons, Silver och Guld. Brons är den första nivån och för att nå den räcker det med att följa lagkrav eller befintliga rekommendationer. Silvercertifieringen kan delas ut till byggnader som ligger högt över lagkraven för miljösäkert byggande. Guldcertifiering är den högsta nivån, som byggnader med uttalad miljöprofil kan satsa på att få.

Läs mer om Miljöbyggnad här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Österåkers multiarena här. Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: