Österåkers kommuns logotype

Få besked om driftstörningar från Roslagsvatten till din mobil

En lila skylt med texten Tappställe för dricksvatten och en bild av en kran sitter på en faluröd fasad.

Bra att veta om något händer som rör din fastighet.

Avstängt vatten, förändring av vattenkvaliteten, vattenläckor, rekommendation om att du bör koka dricksvattnet, VA-arbeten och läckor i VA-nätet. Tråkiga händelser, men definitivt bra att känna till. Så här ser du till att du får sms från Roslagsvatten när det händer där du bor, har verksamhet eller har fritidshus.

Roslagsvatten använder en sms-tjänst för att skicka ut meddelanden om driftstörningar i de kommuner där Roslagsvatten ansvarar för ledningarna för vatten och avlopp.

Det innebär att du som bor och eller har sommarbostad i Österåker, Vaxholm, Knivsta, Vallentuna eller Ekerö kan få aviseringar från Roslagsvatten via sms eller e-post om något inträffar med det kommunala va-nätet och som berör din fastighet.

Få sms om flera olika adresser

Roslagsvatten hämtar uppgifter från tjänsten Bisnode, men om du till exempel har en jobbmobil där abonnemanget inte är skrivet på din hemadress, eller om du behöver få information om flera olika adresser, behöver du själv ansluta ditt mobilnummer.

Du kan registrera flera mobilnummer på en adress, exempelvis anhöriga eller vårdpersonal. Ditt mobilnummer kan också kopplas till flera fysiska adresser i sms-systemet, bra för dig som kanske har fritidshus eller en verksamhet i kommunen. Eller om du kanske har en anhörig som du vill hjälpa.

Läs mer om tjänsten och kolla dina uppgifter på Roslagsvattens webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: