Forskare på besök i Österåker för att prata skolutveckling

Skolchef Ann Bisenius samtalar med representant från Handelshögskolan, de tittar i en folder

Chefer inom den kommunala utbildningsverksamheten i Österåker har haft besök av forskare från Handelshögskolan. Forskarna ville veta mer om kommunens arbete med utveckling, organisatorisk mångfald, ledarskap och arbetsmiljö i skolan för en kommande studie.

Vi är stolta över vår utvecklingsresa och den röda tråd som finns från förskola upp till gymnasiet och Komvux. Det är en resa som skolchefer, rektorer och alla medarbetare inom utbildning har gjort tillsammans med barn och elever. Det är arbetsformer, ledarskap och uppnådda resultat som gjort oss intressanta för Handelshögskolans studie, säger Eva Wetterstrand som är chef för produktionsförvaltningen och ansvarig för utbildningsverksamheten i kommunal regi.

Karl Wennberg, professor på Handelshögskolan i Stockholm berättar om besöket.

– Genomtänkt ledarskap och kvalitetsarbete är ovärderligt för att säkerställa god utbildning för alla elever. Hur skolor och deras huvudmän faktiskt arbetar med sitt ledarskap och kvalitetsarbete är dock ofta otydligt eller gömt i dokumentation. Därför är det oerhört positivt att medarbetarna på Österåkers produktionsförvaltning är så öppna med att dela med sig av sina erfarenheter till forskare och andra intressenter.

I nyheten Arbetet för länets bästa skola kan du läsa mer om hur Österåkers kommunala skolor arbetar.

Publicerad:
Senast uppdaterad: