Österåkers kommuns logotype

Engelska skolan kan etablera sig i Österåker

Österåkers kommun planerar sedan en tid för en försäljning av före detta Hackstaskolans lokaler i centrala Åkersberga till fastighetsbolaget Nystad. Förslaget om försäljning behandlas av Kommunfullmäktige den 13 december. Parallellt har Internationella Engelska Skolan (IES) nu tecknat ett avtal med Nystad som innebär en möjlig etablering av skolan i kommunen.

– Jag är mycket glad att Internationella Engelska Skolan vill etablera sig i Österåkers kommun. Redan idag går närmare 300 elever från Österåker på Engelska skolan i Täby och det finns ett stort intresse för att skolan etablerar sig även i vår kommun. Det skulle öka bredden i kommunens utbud av skolor och öka valfriheten för våra elever, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande i Österåker.

Om beslut om försäljningen av fastigheten fattas av Kommunfullmäktige den 13 december kan de första eleverna komma att tas emot på den nya skolan till hösten 2023. Internationella Engelska Skolan vill erbjuda undervisning från förskoleklass till årskurs nio med två klasser i varje årskurs. På IES sker hälften av undervisningen på engelska och alla elever har en lärare som egen mentor.

Se handlingarna angående förslaget till försäljning under punkt 8 bland Kommunstyrelsens ärenden till sammanträdet den 1 december Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: