Österåkers kommuns logotype

Intervju: Från jord till bord på Söralids förskola

Hållbar utveckling har varit i fokus på Söralids förskola de senaste åren. Genom Pedagogcentrum i Österåker deltar förskolan i projektet Från Jord till bord, som ökar barnens kunskaper om matens väg från odling till slutprodukt. Nu har de uppmärksammats för sitt arbete i en intervju med lärportalen Unikum. 

i "Unikumbloggen" delar Söralids förskolas rektor Johanna Wennelin med sig av förskolans arbete med hållbarhet, ett arbete som uppskattas av såväl barn och pedagoger som vårdnadshavare. Från jord till bord-projektet leds av en grupp med representer från förskolans alla avdelningar. Det odlas, byggs insektshotell, lagas mat, sorteras matavfall och komposteras på förskolan.

– I det här projektet utforskar och utvecklas barn och vuxna tillsammans. Det var många av oss vuxna som inte kunde någonting om odling innan vi påbörjade arbetet och vi har lärt oss jättemycket tillsammans med barnen, säger Johanna Wennellin i Unikumbloggen.

Läs hela intervjun Från jord till bord på Söralids förskola Länk till annan webbplats. på Unikums webbplats.

Läs mer om projektet Från jord till bord på Pedagogcentrums webbplats

Tredelad bild. Bilderna visar egenodlade morötter och rödbetor, en gubbe skapad av grönsaker och ett barn framför ett insektshotell.

Det odlas, byggs insektshotell, lagas mat, sorteras matavfall och komposteras på Söralids förskola i Åkersberga.

Publicerad:
Senast uppdaterad: