Utbildning i entreprenörskap på Österåkers gymnasium

Bild

Tillsammans med Ung företagsamhet (UF) ger kommunen unga i Österåker möjlighet att utveckla sitt entreprenörskap. Till exempel erbjuder Österåkers gymnasium utbildningen UF-företagande som en del av ekonomiprogrammet. Utbildningen ger eleverna möjlighet att utveckla och genomföra sina affärsidéer.

Tidigt i september 2021 såddes ett frö till vad som skulle visa sig att vara en blomstrande affärsidé. Allt började med att några elever på Österåkers gymnasium upptäckt ett behov hos bostadsägare i kommunen.

– Vi tyckte oss se att många har skräp på sina tomter. Vi frågade våra föräldrar om de hade kunnat tänka sig att betala för att få hjälp att bli av med sånt som låg och skräpade. Alla var eniga att det var en tjänst de skulle vara intresserade av. Sen skickade vi ut enkäter i sociala medier för att ta reda på om fler hade samma behov. Det visade sig att många Österåkersbor var villiga att betala för mer fritid, säger Elliot Poijes, vd för Bergadrängarna.

Här kan du läsa hela nyheten om hur kommunen arbetar för att även unga entreprenörer ska ha goda förutsättningar att starta eget i Österåker. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: