Österåkers kommuns logotype

Sjöräddningssällskapet får bidrag för sina insatser

Bild

Ragnar Tingström, Sjöräddningssällskapet, Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande, och Kenny Hallberg, Sjöräddningssällskapet, framför räddningsstationen vid Österskärs havsbad.

Som tack för ett ovärderligt arbete för allt båtfolk som rör sig i vår kommuns skärgård delar Österåkers kommun även i år ut ett bidrag på 100 000 kronor från Österåkers kommun.

Sjöräddningssällskapet (SSRS) är en ideell förening som räddar liv till sjöss. Allt startades av eldsjälar för över 100 år sedan och så är det fortfarande. Alla räddningsbåtar har frivillig besättning som är beredd att ställa upp dygnet runt, året om. SSRS är med i cirka 90 procent av all sjöräddning i Sverige, utan bidrag från staten. Hela verksamheten bygger på gåvor, medlemskap och ideella insatser.

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) överlämnade på fredagen den 1 juli bidraget till sjöräddarna Ragnar Tingström och Kenny Hallberg från SSRS. Se en film där de berättar mer här under.

– Det jobb ni gör är helt ovärderligt för alla som vistas ute i skärgården, säger Michaela Fletcher.

– Att få bidraget och stödet känns jättefint, säger Ragnar Tingström.

Sjöräddarna Ragnar Tingström och Kenny Hallberg är två av 35 frivilliga sjöräddare i SSRS som utgår från Österåker, de samarbetar tillsammans med ytterligare 35 sjöräddare som utgår från Slussen. SSRS verkar i hela skärgården.

Publicerad:
Senast uppdaterad: