Välkommen till Österåker

Två kvinnor sitter på en brygga vid Åkers kanal. De är glada. Ett foto av Michaela Fletcher, Kommunstyrelsens ordförande, ligger i förgrunden av bilden. Det står Tack för at du väljer Österåker.

En hälsning från Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M):

Tack för att du väljer att bo i möjligheternas skärgårdskommun Österåker – ett lite härligare sätt att leva!

Österåkers kommun har 1 100 öar och 93 mil strandlinje. Det är en attraktiv kommun i utveckling och tillväxt, med närhet till storstaden, naturen och havet. Här finns såväl handel och arbetsplatser som rekreation och kultur.

Vi arbetar för att alla Österåkersbor ska uppleva en professionell service av högsta kvalitet och ett gott bemötande i all kommunal service. Servicecenter svarar på dina frågor och hjälper till inom kommunens alla verksamhetsområden via telefon, e-post och besök i kommunhuset.

Våra barn är vår framtid

Våra barn är vår framtid och de ska få en så bra start som möjligt i livet.
Vår ambition är att lägga en större andel av våra resurser på läs- och skrivkunskap redan i de tidiga åldrarna, för att ge goda förutsättningar
längre fram i skolåren.

Trygghetsarbete som ger resultat

Trygghet är en prioriterad fråga i Österåkers kommun och arbetet har gett resultat. Sedan flera år har vi sett en positiv trend med minskad brottslighet och färre allvarliga störningar.

Vi har en mycket god ekonomi

Österåkers kommuns ekonomi är mycket god. Tack vare flera års ekonomisk hushållning och bra resultat är vi som kommun mindre känslig för svängningar i konjunkturen.

Än en gång, varmt välkommen till Österåker. Jag hoppas att du ska trivas i möjligheternas skärgårdskommun!

Suomeksi

Muista katsoa Österåkerin kunnan verkkosivuja osteraker.se/suomeksi.
Ota yhteyttä: suomeksi@osteraker.se, 08-540 810 00.

Publicerad:
Senast uppdaterad: