Program

 Elever i klassrummet, löser problem

För dig som vill läsa vidare på högskola och universitet har Österåkers gymnasium flera studieförberedande gymnasieprogram.

Österåkers gymnasium riktar sig till elever som vill ha en bra grund för fortsatta studier efter gymnasiet. Vi har fem teoretiska program att erbjuda.

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik? Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning. Programmet lägger grunden för fortsatta studier inom ekonomi och juridik, men även inom andra samhällsvetenskapliga områden.

Naturvetenskapsprogrammet

Om du funderar över hur vår värld är uppbyggd och söker svaren på dagens och framtidens frågor är det naturvetenskapliga programmet rätt för dig. Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning. Det förbereder dig på ett bra sätt för universitets- och högskolestudier inom naturvetenskap och teknik.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Det samhällsvetenskapliga prorammet riktar sig till dig som är intresserad av hur människa och samhälle utvecklas och fungerar idag. Det är det perfekta valet för dig som planerar att läsa vidare på universitetet för att exempelvis bli jurist, psykolog, socionom, journalist, ekonom, sjuksköterska eller polis.

Digital produktion och kommunikation

Vill du få kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt? Om du är intresserad av hur man bäst för ut ett budskap genom olika medier och vill lära dig hur det går till rent tekniskt, så är detta utbildningen för dig!

Teknikprogrammet

Brinner du för digital informationsteknik och multimediala applikationer? Teknikprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av teknik och teknikens roll i samspelet mellan människa och natur. Det kan handla om gårdagens, dagens och framtidens teknik.

Introduktionsprogrammen

Introduktionsprogram är för dig som inte har behörighet att söka till gymnasiet. Målet är att hjälpa dig att bli behörig till ett nationellt gymnasieprogram eller att guida dig ut i arbetslivet.

Publicerad:
Senast uppdaterad: