Sjukanmälan

På Österåkers gymnasium kan sjukanmälan ske direkt på internet i vårt system Skola24. Elev som är under 18 år ska sjukanmälas av sin vårdnadshavare och elev över 18 kan sjukanmäla sig själv.

Skola24

Frånvaro för elever under18 år görs av vårdnadshavare i Skola 24 via datorinlogg. Inloggningen kräver BankID. Om BankID saknas kontakta servicecenter@osteraker.se . Elever över 18 år som saknar BankID kan logga in via Skolon/Skola 24/Elever och personal för att göra frånvaroanmälan.

Smittspårningsinformation vid bekräftad covid-19

Vi har tidigare haft ett uppdrag att skicka ut information om smittspårning av covid-19 vid varje enskilt fall.

Vi slutar nu att skicka enskilda mail eftersom informationen inte får avsedd effekt vid höga spridningsnivåer i samhället. Då vi har några elever eller personal i veckan som får positiva provsvar på Covid-19, vill vi istället nå ut till er alla på en gång. Utgå från att smittan finns på enheten, helt enkelt.

Fortsätt att meddela skolsköterska Emma om ni har Covid- 19. Då har vi i skolan möjlighet att följa utvecklingen på vår skola.

I övrigt gäller det för alla att vara uppmärksam på symptom.

• Stanna hemma vid symptom som huvudvärk, förkylning, ont i halsen, snuva, rinnande näsa. Symptomfria ska inte testas.

• Beställ PCR-test om symptom kvarstår efter 24 timmar.

Info om provtagning på 1177 Länk till annan webbplats.

• Vid positivt testsvar, stanna hemma 7 dagar inkl. symptomfri dag.

Info på 1177 om provsvar Länk till annan webbplats.

• Om familjemedlem har testats positiv ska familjen ha hemkarantän 7 dagar även utan symtom. Vid symptom som uppkommer under hemkarantän ska barn över 6-år testas.

Info på 1177 om testning vid hemkarantän Länk till annan webbplats.

Ledighet

Ledighet beviljas normalt inte. Elev som trots det inte närvarar vid undervisningen är skyldig att själv ta reda på vad som krävs för att ta igen förlorad undervisning. Frånvaro registreras i frånvaroprogrammet Skola24 och hög frånvaro kan också resultera i indraget studiebidrag.

CSN

Det är viktigt att du som vårdnadshavare håller dig informerad om frånvaron då detta kan påverka utbetalningen av studiemedel. Här kan du få mer information från CSN. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: