Prövningar

En prövning innebär att du läser en kurs på egen hand och sedan gör en examination av hela kursen. Vi på Komvux Österåker erbjuder prövningar två gånger per termin i de kurser vi har undervisning i.

Du kan göra prövning i en kurs du inte har läst tidigare för att få ett betyg eller för att höja betyget i en kurs du redan har läst.

Gör så här:

  1. Kolla om den kurs du vill göra prövning i finns i vårt utbud. Vi erbjuder prövningar endast i de pågående kurserna som finns i vårt utbud.
  2. Fyll i ansökan om prövning, du hittar blanketten här , 271.7 kB..
  3. Skicka din ansökan till Komvux Österåkers mejladress: komvux@osteraker.se.
  4. När du får en bekräftelse på mejl om att du är registrerad till prövning betalar du in kostnaden för prövning enligt informationen i mailet. Anmälan är då bindande så vi återbetalar ingen avgift om du uteblir från prövningen.

Läraren kontaktar dig därefter via mail med mer detaljerad information om prövningen. Observera att samtliga moment i prövningen ska genomföras i tid. Betyg sätts senast tre veckor efter avslutad prövning.

Om du har läst en kurs på Komvux och fått betyget F kan du genomföra en prövning kostnadsfritt. Annars är kostnaden 500 kronor per prövning.

Prövningar våren 2022

Ansök till prövning senast tre veckor innan prövningsdatum. Du får ett mail med ytterligare information angående din betalning då du fått en plats.


Kurser

Datum

Tid

Fysik 1a

18/5

STÄNGD
Matematik 1a

16/5

STÄNGD

Matematik 1b

16/5

STÄNGD

Matematik 2a

16/5

STÄNGD

Matematik 2b

16/5

STÄNGD

Matematik 2c

18/5

STÄNGD

Matematik 3b

18/5

STÄNGD

Matematik 3c

18/5

STÄNGD

Matematik 4

18/5

STÄNGD
Naturkunskap 1a1

18/5

STÄNGD

Naturkunskap 1a2

18/5

STÄNGD

Naturkunskap 1b

18/5

STÄNGD

Naturkunskap 2

18/5

STÄNGD
Svenska 3/

Svenska som andraspråk 3

12/5

STÄNGD

Publicerad:
Senast uppdaterad: