Prövningar

En prövning innebär att du läser en kurs på egen hand och sedan gör en examination av hela kursen. Vi på Komvux Österåker erbjuder prövningar två gånger per termin i de kurser vi har undervisning i.

Du kan göra prövning i en kurs du inte har läst tidigare för att få ett betyg eller för att höja betyget i en kurs du redan har läst.

Gör så här:

  1. Se efter att den kurs du vill göra prövning i finns i vårt utbud. Vi erbjuder prövningar i pågående kurser. Saknar du någon kurs kontakta oss.
  2. Fyll i ansökan om prövning, du hittar blanketten här , 271.7 kB, öppnas i nytt fönster..
  3. Skicka din ansökan till Komvux Österåkers mejladress: komvux@osteraker.se.
  4. När du får en bekräftelse på mejl om att du är registrerad till prövning betalar du in kostnaden för prövning enligt informationen i mailet. Anmälan är då bindande så vi återbetalar ingen avgift om du uteblir från prövningen.

Läraren kontaktar dig därefter via mail med mer detaljerad information om prövningen. Observera att samtliga moment i prövningen ska genomföras i tid. Har du behov av särskilda anpassningar ska du anmäla det i samband med anmälan. Betyg sätts senast tre veckor efter avslutad prövning.

Om du har läst en kurs på Komvux och fått betyget F kan du genomföra en prövning kostnadsfritt. Annars är kostnaden 500 kronor per prövning.

Prövningar våren 2024

Ansök till prövning senast tre veckor innan prövningsdatum. Du får ett mail med ytterligare information angående din betalning då du fått en plats.


Kurser

Datum

Tid

Matematik 1a, b och c

22/5

STÄNGT

Matematik 2a, b och c.

22/5

STÄNGT

Matematik 3b, c

22/5

STÄNGT

Matematik 4

22/5

STÄNGT

Publicerad:
Senast uppdaterad: