Vi tar gärna emot överbliven frukt

Bilden visar en korg med äpplen. En person i gul regnkappa håller i korgen.

Har du mycket frukt i trädgården och vet inte vad du ska göra av den? Flera av våra kommunala verksamheter tar gärna emot äpplen, päron och plommon till elever och äldre att äta.

Österåkers kommunala skolkök och vissa äldreboenden tar gärna emot äpplen och annan frukt som blir över i din trädgård för att den inte ska gå till spillo.

Så går du tillväga

Välkommen att lämna frukt som blivit över i din trädgård till våra skolkök i grundskolorna och gymnasiet samt till följande äldreboenden:

  • Attendo Solskiftet
  • Attendo Kantarellen
  • Attendo Vårdbo
  • Norrgårdshöjden
  • Villa Näs

Du kan lämna frukten vid skolornas varuintag och äldreboendenas entrér, vardagar klockan 07.00–15.30, med undtantag för klockan 10.45–13.00 då lunchservering pågår.

Fallfrukt

Våra verksamheter har dessvärre inte möjlighet att ta emot fallfrukt det vill säga skadad frukt, då de inte kan ta hand om dessa.

 

Mål: Hållbarhet

Österåkers utveckling sker med fokus på en hållbar framtid.

Österåker är en kommun som växer och tillväxten ska ske på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Österåker ska ha ett offensivt och innovativt förhållningssätt till hållbarhet.

Under målet ryms både ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet och program för dessa tre områden lägger grunden för arbetet.

Ta del av fler av kommunens mål här.

Publicerad:
Senast uppdaterad: