Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Arbetsmarknad

Här hittar du lediga jobb i kommunen och allmän information om att söka arbete. Här finns också information om sommarjobb.

Arbetsmarknad

Österåker är en del av Stockholmsregionens arbetsmarknad och en av de kommuner i landet med lägst arbetslöshet. Arbetslösheten för befolkningen i Österåker uppgick i december 2017 till 1,8%, vilket är 0,1 procentenheter högre än december 2016. Öppet arbetslösa personer mellan 18-24 år är 1,6%, vilket är 0,4 procentenheter högre än 2016.

I åldersgruppen 16 år och äldre var 21 328 personer förvärvsarbetade 2015, varav drygt 63% arbetar utanför kommunen, framför allt i Stockholm och Täby. Inom Österåkers kommun var 10 882 personer 2016 sysselsatta, varav 2 872 personer bor utanför kommunen, främst i Stockholm och Täby.

Söka arbete

Söker du arbete ska du i första hand vända dig till Arbetsförmedlingen (AF) där du anmäler dig som arbetssökande. AF annonserar ut lediga jobb via Platsbanken.

Lediga jobb i Österåkers kommun

Österåkers kommun är den största arbetsgivaren i Österåker med 2 000 anställda. De flesta arbetar inom skola, barnomsorg, vård och omsorg.

Sommarjobb för gymnasieungdomar

Vi vill att ungdomar ska få pröva på att arbeta inom bristyrken som barnomsorg, vård och omsorg samt andra yrken där företag på orten har verksamhet. Vi samarbetar även med Stockholms läns landstings kulturförvaltning med yrken inom film, musik, slöjd och dans . Vi skapar möjligheter för ungdomar att vara entreprenörer och driva sommarlovsföretag. Platsannonserna för sommarjobb för gymnasieungdomar finner du från början av januari till slutet av februari/mitten av mars under lediga jobb i Österåkers kommun.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Senast uppdaterad:
torsdag 13 september 2018