Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Om webbplatsen

Välkommen till nya Österåker.se! Grundidéerna bakom den nya webbplatsen är att det ska vara lätt att hitta och förstå efterfrågad information. Webbplatsen ska vara attraktiv och enkel. Den ska också utgå från webbplatsbesökarnas behov av kommunal service och tjänster. Idé och design har bland annat tagits fram efter undersökningar och intervjuer med boende i kommunen.  

Lätt att hitta

Tanken är att det ska vara lätt att hitta på den nya webbplatsen. Huvudrubrikerna är ungefär som tidigare, men menyerna har gjorts om. När du för pekaren över en huvudrubrik fälls en stor meny ner med innehållsförteckning, hitta snabbt och en nyhet. Vänstermenyn har också gjorts om och sökfunktionen bytts ut.

Informationen ska också vara lättare att förstå. Vi har gått igenom alla rubriker och allt innehåll. Vårt mål har varit att minska antalet sidor och skapa ett lättillgängligt och uppdaterat innehåll. 

Attraktiv och enkel

Webbplatsen har också fått en helt ny design. Meningen är att den ska kännas både mer attraktiv och mer enkel att använda. Stort utrymme ges till fotografier av vår vackra kommun och det innehåll som inte är relevant och viktigt har rensats bort. Det handlar bland annat om så kallade banners, det vill säga annonsrutor. Förhoppningen är att webbplatsen ska kännas modern, ren och tydlig.
 
Webbplatsen ska också vara lätt att använda på mobiler och läsplattor. Den är därför byggd så att utseendet anpassar sig efter det verktyg du använder. 

Service och e-tjänster

Högst upp på varje sida finns kontaktuppgifter och där det är relevant, information om service, e-tjänster, blanketter och relaterad information. 

Den nya webbplatsen blir starten för en utveckling mot allt fler elektroniska tjänster och blanketter. Istället för att skriva ut en blankett och skriva under den för hand, vill vi att du på sikt ska kunna fylla i blanketten direkt på webbplatsen och signera den elektroniskt.
 
På startsidan lyfter vi också fram populär service. Vi tittar på möjligheterna att kunna jämföra all service i kommunen, alltifrån skolor och hemtjänst till återvinningscentraler och badplatser, och att lyfta fram utbudet på kartor.

Webbläsare

Österåker.se är anpassad för Internet Explorer 8.0 och högre, Firefox, Google Chrome och Safari. Webbplatsen är byggd för att anpassa sig efter det verktyg du använder, som dator, läsplatta och mobiltelefon.​

Tyck till!

Har du synpunkter, tankar och idéer om kommunens nya webbplats? Tveka inte att kontakta oss, kommunikationsenheten@osteraker.se.

Redaktör:
Helena Cronberg

Senast uppdaterad:
måndag 1 maj 2017