Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nationaldagsfirande 2021

Även i år låter vi nationaldagsfirandet komma hem till dig. Välkommen att ta del av firandet från klockan 14 den 6 juni!

Vi bjuder på musikunderhållning med Ann-Christine Nordwall, riksspelman i nyckelharpa, elever från Livat Artistskola och Österåkers musikskola.

Vi får även besök av Bo Hedenstedt från Österåkers hembygds- och fornminnesförening, Maria Olausson från Naturskyddsföreningen i Österåker och Martin Andersson, framtidsaccelerator i Österåkers kommun för att samtala om traditioner, den nylanserade Hittaut-satsningen och allemansrätten.

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) håller tal och moderator för dagen är kultursekreterare Katharina Lind.

Välkommen att fira den 6 juni!

Du kan ta del av firandet på den här sidan, liksom på Österåkers kommuns Facebook-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nationaldagshälsning från Kommunstyrelsens ordförande

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) skickar en särskild skriftlig hälsning med anledning av nationaldagen den 6 juni.

Ta del av hälsningen från Kommunstyrelsens ordförande.

Ceremoni för nya svenska medborgare

På nationaldagen brukar Österåkers kommun hålla en ceremoni för dem som har blivit nya svenska medborgare under året som gått. Tyvärr kan vi inte genomföra den i år. Istället får alla nya svenska medborgare i kommunen en uppvaktning per post.

Ingela Gardner (M), Kommunfullmäktiges ordförande, skickar en hälsning den 6 juni på den här sidan och även på Österåkers kommuns Facebook-sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Katharina Lind
Senast uppdaterad:
måndag 7 juni 2021