Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kultur

I Österåker finns kultur för alla åldrar och ett aktivt föreningsliv. Upplev konst och kultur med Kulturknuten, Berga teater, Österåkers konsthall, skapandeskola, körer, revyföreningar, musikskolor och bibliotek. Österåkers kommun, föreningar och privata aktörer skapar tillsammans ett brett och aktivt kulturliv.

Är du intresserad av teater, dans, musik, konst, litteratur eller film så ska det finnas något som passar just dig. I området runt Berga teater ligger Kulturknuten, ett samlat område för kultur med ytor för både scen och salong, skapande, en fritidsgård samt ett pedagogcentrum. Kulturknuten ligger intill Åkersberga centrum nära Österåkers bibliotek. Du hittar också ett stort kulturutbud i hembygdsparken Ekbacken och i Österåkers skärgård, i huvudsak under sommarperioden.

Kultur på finska

Österåkers kommun är förvaltningsområde för finska språket och kommunen har därför ett särskilt ansvar att värna om finska språket och den sverigefinska och finska kulturen. Sverigefinnar är ett av Sveriges nationella minoriteter. Du hittar information på finska med kulturella aktiviteter på kommunens finska sidor. De flesta aktiviteterna är tvåspråkiga.

Länk till Österåkers kommuns finska sidor.

Länsmansgården och museer

Österåkers konsthall och Länsmansgården visar aktuella utställningar och
lokalt konsthantverk i caféet under helger. Ett flertal museer i kulturhistoriskt intressanta miljöer anknyter till kommunens historia i området kring Åkerstorp, på hembygdsparken Ekbacken samt på Ljusterö och Ingmarsö.

Ekbacken

Ekbacken är kommunens hembygdspark i hjärtat av Åkersberga. Här kan du fira valborg, midsommar och Sveriges nationaldag 6 juni och delta i många kulturevenemang. Här finns en dansbana som kan bokas
genom Österåkers Hembygds- och fornminnesförening.

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
Maria Söderlund
Senast uppdaterad:
tisdag 23 juni 2020