Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fotbollsplaner

I Österåker finns många olika fotbollsplaner, både gräs-, konstgräs- och grusplaner. Några fotbollsplaner drivs av Österåkers kommun, andra drivs av olika samfällighetsföreningar eller privata markägare.

Röllingbyplan, Österåkers sportcentrum

Här hittar du Österåkers kommuns vinterplan. Det finns en elvamanna fotbollsplan med konstgräs samt träningsplan för femmanna konstgräs som är elbelyst. Här finns också en skatepark för exempelvis skateboard.

Röllingbyplan som vinterplan

Röllingbyplanen är en konstgräsplan som under vinter värms upp av överskottsvärme från kylkompressorerna från ishallarna.

Det handlar inte om att smälta snö utan att hålla konstgräset så pass mjukt så att det går att spela där. Ju kallare det blir ute desto mindre överskottsvärme går ut till planen.

Snöröjning sker efter beslut och i den mån det behövs. För det mesta avvaktar vi tills det slutat att snöa innan vi påbörjar snöröjningen. Vid lättare snöfall snöröjer vi inte med hänsyn till mattans livslängd och av miljöskäl.

Vid oklarheter ring Sportcentrum.

Röllingby backar

Här hittar du en elvamanna gräsplan med mål för amerikansk fotboll. Dessutom finns ytterligare tre stycken ytor för sjumanna fotboll.

Åkersberga idrottsplats

Vid Åkersberga idrottsplats finns en elbelyst elvamannaplan av konstgräs,
en elbelyst fotbollsplan av naturgräs, en gräsplan vid tennistältet samt löparbanor, ansatsbanor för höjdhopp, hoppgrop och kulstötningsgrop. Löparbanorna är elbelysta.

Wasavallen i Rydbo

Wasavallen i Rydbo är en elbelyst elvamanna fotbollsplan av konstgräs.​

Margretelunds fotbollsplan

Margretelunds fotbollsplan är en elvamannaplan av konstgräs.

Söraplanen

Söraplanen är en sjumanna konstgräsplan och används som träningsplan kvällar och helger för föreningslivet i Österåker och för skolan på dagtid.

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Thony Wallerstein
Senast uppdaterad:
onsdag 4 mars 2020