Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Idrottsanläggningar

Tycker du om att röra på dig? Här hittar du idrottsanläggningar och idrottsplatser som i Österåkers kommun. Du kan även läsa om våra sim- och ishallar.

Söra simhall och Solskiftesbadet

I Österåker finns två simhallar, Söra simhall och Solskiftesbadet. Det största inomhusbadet är Söra simhall med tre bassänger, den största är 25 meter och de två övriga är främst för barn. Solskiftesbadet är i första hand ett rehabiliteringsbad som bokas för grupper men erbjuder också simskola och simkurser för allmänheten.

Söra simhalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Solskiftesbadetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tennishall

Åkersberga Tennishall ligger på Österskärsvägen 22 i centrala Åkersberga. Tennishallen är en av Sveriges största tennisklubbar och 
här kan ung som gammal träna. Åkersberga tennisklubb är en av Sveriges största tävlingsarrangör med 4-5 stora tävlingar per år.

Åkersberga Tennisklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fotbollsplaner

I Österåker finns flera fotbollsplaner, både gräsplaner och konstgräsplaner.

Fotbollsplaner

Friidrottsarena

En ny friidrottsarena, Österåkers Friidrottsarena, av SM-standard färdigställdes 2018. Den hittar du på Hackstavägen i Åkersberga bredvid Österåkers sportcentrum. 

På Åkersberga IP finns en äldre idrottsbana med elvamanna konstgräsplan, elbelysta löparbanor, ansatsbanor för höjdhopp, hoppgrop och kulstötningsgrop.

Mer om friidrott

Skärgårdsstadshallen

En hall för föreningsliv på kvällar och helger och skolidrott på vardagar. Med nedfällbara läktare och möjligheten att dela av i två mindre hallar blir Skärgårdsstadshallen en flexibel hall med många möjligheter. Hallen har fyra omklädningsrum. Det finns också ett separat domarrum, vilket är en viktig förutsättning för att arrangera exempelvis idrottsturneringar. Här kan du exempelvis utföra handboll, innebandy, gymnastik, basket och volleyboll.

Österåkers sportcentrum

Österåkers sportcentrum består av två inomhusrinkar, två fullstora bollhallar, konstgräsplan för fotboll, cafeteria och reception. Här finns även en skateboardpark, en frisbeebana, elljusspår på 2,5 kilometer och 5 kilometer motionsspår i anslutning till anläggningen.

Österåkers sportcentrum

Utegym

Österåkers kommun har sex stycken utegym och ytterligare ett kommer stå klart under sommaren 2019. Några av utegymmen ligger i direkt anslutning till en aktivitetspark.

Läs mer om kommunens utegym här via länken 

Skateboard

Du hittar en skateboardpark/kickbike för barn i Röllingbyparken mellan Hantverksvägen och Röllingbyvägen. Österåkers sportcentrum i Åkersberga har en skateboardpark för alla.

IP Skogen – låna utrustning till evenemang

IP Skogen är en komplett idrottsanläggning på hjul, för stora och små evenemang. Här hittar du vagnar för omklädningsrum, dusch, toalett, och expedition. IP skogen har också högtalaranläggningar, målklockor, stolar och bord med mera.

IP Skogen är ett samarbetsprojekt mellan Täby, Österåker, Vallentuna, Lidingö, Danderyd och Vaxholms stad. Föreningar och fritidsgårdar med flera kan boka utrustning från IP Skogen utan kostnad. Materialet hämtas och lämnas i Täby kommun, i gatukontorets förråd på Fogdevägen 6. Transporten står den som hyr för. Allt material lånas ut kostnadsfritt.

Läs mer om den utrustning som finns på särskild blankett. Kontakta IP Skogen för bokning. För bokning ring 08 - 55 55 90 00 (måndag och fredag 9.00–10.00)

Blankett Boka material IP skogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Katrin Bauer
Senast uppdaterad:
torsdag 24 juni 2021