Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fiske

Fiske är en hobby som kan ge både spänning och naturupplevelser. Allt fiske, både sport- och yrkesfiske, ska ske med måtta och respekt för det levande. Våra fantastiska sjöar och vår skärgård är en naturresurs att vara rädd om.

I skärgården är det fritt att fiska med spö från stränder där allemansrätten gäller, eller från egen båt. Trolling, det vill säga fiske där man släpar fiskeredskap efter båt med motor, är förbjudet inomskärs och i insjövatten. Det finns fina fiskeställen i hela Roslagen. För fiske i kommunens insjöar gäller speciella bestämmelser för varje sjö och vattendrag, beroende på fiskerätten.

Så gör du om du vill fiska

Det finns några fiskevatten som ägs av kommunen, Runö Möten & Events och Runö Folkhögskola. De flesta fiskevatten förvaltas av Österåkers Sportfiskeklubb som också ser till att fisket sköts på rätt sätt. För att fiska i kommunens sjöar behöver du lösa fiskekort hos Österåkers sportfiskeklubb.

Mer om olika fiskevatten och vad som gäller på Österåkers sportfiskeklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För information om fiskevatten, besök Visit Roslagen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
kulturochfritid

Senast uppdaterad:
onsdag 2 december 2020