Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Boka lokal och fotbollsplan

Här hittar du den information som du behöver för att boka tid i kommunens idrottslokaler och fotbollsplaner.

 

Schemalagda hallbokningar för föreningar

I menylistan hittar du priser och här nedan finner du länk till bokningssidan. Du kan på bokningssidan skicka en bokningsförfrågan och du får under vardagar svar via e-post. Har du inte fått svar senast två vardagar efter du har ställt frågan bör du kontrollera med oss via email foreningsmail@osteraker.se om din ansökan kommit fram. Titta även i din skräppost, det händer tyvärr att bekräftelserna har hamnat där. Förfrågningarna behandlas av Kultur- och fritidsförvaltningen.

När du är inne på bokningssidan, gå in på en önskad vecka på den gymnastiksalen du har tänkt. Du får då upp ett schema på hallen och du kan se om tiden är ledig. Är den ledig klicka på tiden och ett förfrågningsformulär kommer då upp. Där fyller du i hur länge bokningens ska gälla. Klicka på knappen "Kontrollera tillgänglighet", och då ser du om tiden är ledig hela läsåret eller om någon annan har bokat tiden med start vid senare tillfälle. Fotboll och friidrott kommer i gång i oktober-november. Tänk också på att alla namn och adressuppgifter ska vara ifyllda.

Här bokar föreningar en hall för återkommande tillfällenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Privata bokningar och ströbokningar

Regeringen rekommenderar, efter pressmeddelande, fortsatt att icke nödvändig offentlig verksamhet hålls stängd på grund av det allvarliga smittläget i landet.
Undantaget från rekommendationen är organiserad idrott (föreningsidrott) för barn och unga födda 2002 och senare.
Detta betyder att vi fortsatt kommer att hålla kommunens idrottshallar forsatt stängda för all annan verksamhet, maj månad ut eller tills nya direktiv kommer.)

Vid privata bokningar, det vill säga kalasbokningar eller andra engångsbokningar, behöver du betala hyressumman kontant eller med swish samt hämta nycklar innan bokningstillfället. Detta gör du i Österåkers Sportcentrum. Det går inte att spontant boka tid under helgdagar då receptionen i sporthallen är stängd. Vill du boka tid samma dag under vardag, ring direkt till Sportcentrum på 08-540 816 00 och hör om det fungerar istället för att skicka en bokningsförfrågan. Vill du bli fakturerad krävs det att du bokar fler än 6 tillfällen, i övrigt gäller kontant betalning eller swish

Mer information om öppettider står i bekräftelsen du får på mejl. Vid kalasbokningar ska förarbeten och efterarbeten ingå i hyrestiden. Hel- och halvtimmar kan bokas. För att få boka en gymnastiksal eller en fotbollsplan måste du vara minst 18 år.

Vid privata kalasbokningar och ströbokningar ska du leta efter lediga tider i bokningssystemetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. När du hittat en passande tid så skickar du en bokningsförfrågan till sporthallen@osteraker.se. Skriv ditt namn och mobilnummer i din förfrågan. Det är främst de mindre gymnastiksalarna som fungerar att boka då de stora hallarna i första hand är för matchverksamhet. Matcher kan tillkomma med kort varsel och går före privata ströbokningar.

Strötider för fotboll

Strötider för fotboll i de stora hallarna kan inte läggas mellan innebandymatcher. Match går alltid före träning. Har man fått en strötid kan den komma att avbokas om det tillkommer någon match.

Byte av tider

När du gör en förfrågan om byte av matchtid på fotbollsplan måste du tänka på att skriva:

  • när matchen skulle ha spelats, dag och klockslag
  • vilken plan det gäller
  • vilka är motståndarna och vilket lag ni själva tillhör

Allt detta fyller du i på Anteckningar. Är förfrågan ofullständig skickar vi tillbaka den till dig så du kan fylla i det som saknas.

Din bokning uppdateras i schemat så fort vi lägger in den.

Externa fotbollsföreningar

När du som extern fotbollsförening bokar in match eller träning på fotbollsplanerna är det faktureringsadressen vi vill ha i den bokningsförfrågan som du skickar in. Vi behöver också en mejladress till kansliet så att de får en kopia på den bokning du gör.

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Katja Öhman
Senast uppdaterad:
onsdag 5 maj 2021