Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Föreningar, föreningsliv

I Österåker finns det många föreningar inom bland annat idrott, friluftsliv och kultur. Genom att söka i föreningsregistret kan du hitta den förening som passar dig. Om du vill starta en förening eller söka bidrag för din förening, hittar du information om det här.

Coronaviruset och idrottsrörelsen
Läget kopplat till Coronaviruset förändras löpande. Via följande länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du hitta senaste uppdateringen från Riksidrottsförbundet kring hur utvecklingen påverkar idrottsrörelsen.

Hitta förening

I Österåker finns föreningar för barn, ungdomar och vuxna. Om du söker efter en förening kan du använda kommunens föreningsregister. Förutom de föreningar som finns i kommunen, har de olika studieförbunden en varierande kursverksamhet, där du kan hitta någonting som intresserar just dig.

Till föreningsregistret.

Bilda förening

När du bildar en ny förening skapas det en mötesplats för människor med samma intresse. Du får också en möjlighet att påverka och förändra samhället. Att bilda en ny förening är inte svårt, men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på

Läs mer på sidan Bilda förening.

Bidrag och stöd

Du som driver en förening kan söka bidrag och stipendier för din verksamhet. Klicka på länken nedan för att få information om vilka föreningsbidrag och stipendier som finns i kommunen, samt hur du går tillväga för att söka. Där finns också information om hur du som har en idé till ett kulturprojekt kan få stöd från kommunen. Du kan även läsa om Österåkers kulturpris.

Läs mer på sidan Föreningsbidrag, stöd och stipendier.

Lotteritillstånd

I Sverige är det Lotteriinspektionen som bestämmer hur lotterier ska gå till och vem som får ge tillstånd. Kommunen har rätt att ge ideella föreningar tillstånd att sälja lotter för att finansiera en del av sin verksamhet.

Läs mer om lotteritillstånd här.

 

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
kulturochfritid
Senast uppdaterad:
onsdag 3 februari 2021