Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Mitt Österåker – 11 dörrar, 11 platser, 11 berättelser!

Mitt Österåker är ett deltagarbaserat konstverk där seniorer och ungdomar från Österåker delar med sig av sina tankar om att bo och leva i kommunen. Konstnären Markus Emilsson leder projektet.

11 dörrar, 11 platser, 11 berättelser
Genom video- och ljudpromenader, som deltagarna skapar tillsammans med konstnären, lyfts olika individers berättelser och verket belyser varierande perspektiv kring att leva och bo i Österåker. Berättelserna blir till ett tillfälligt konstverk som ställs ut 12 juni–15 augusti, och är synligt genom olikfärgade dörrar placerade utomhus i kommunen. Konstutställningen Mitt Österåker är tänkt att upplevas på plats även om utställningen är digital. Tanken är att du som besökare vandrar samma sträcka som deltagarna som skapat promenaden och med filmen som guide. 

I år skapar en grupp seniorer nästa tillfälligt offentliga konstverk baserat på egna berättelser kring intressanta platser i Österåker. Utöver dessa tre berättelser återkommer ungdomarnas videopromenader från 2019-2020. Det konstnärliga arbetet leds av Markus Emilsson och projektet arrangeras av Österåkers kommun. De seniora videopromenader startar vid en rosa dörr. Ungdomarnas videopromenader startar vid en gul dörr.

Du behöver :
Laddad telefon eller surfplatta (samt hörlurar för bättre upplevelse)
App som kan läsa QR-kod (nyare telefoner kan läsa av QR-kod via kameran)
Instruktion:
Välj promenad och leta rätt på startpunkten och dess rosa eller gula dörr. Skanna av dörrens QR-kod med din mobil för att starta filmen.
Nu är du redo att börja promenera.

Komplett information finner du på www.osteraker.se/mittosteraker

Mer om evenemanget