Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Återkommande evenemang

På flera platser i kommunen finner du evenemang som du kan uppleva år efter år. Hembygdsparken Ekbacken, Vira Bruk och naturreservatet Tärnan är några av de platser som har återkommande evenemang. Österåkers vackra natur ger goda förutsättningar för trevliga natur- och kulturupplevelser.

Wiraspelen

Wiraspelen spelas på en amfiteater vid Vira bruk norr om Åkersberga intill Roslagskulla kyrka. Här gestaltas en kärlekshistoria med Vira bruks historia som bakgrund. Ensemblen består av amatörskådespelare, professionella skådespelare, musiker, en kör, hästar och många andra djur. Wiraspelen är en föreställning för hela familjen och spelas under en vecka, med start efter midsommarhelgen.

Huldrans natt

Huldrans natt är ett annorlunda skådespel i midsommartid, i form av en äventyrlig, guidad skogsvandring där skogens mystik lockas fram genom musik, dans och skådespel vid Domaruddens naturreservat. (se bilden)

Kullehusteatern

Kullehusteatern är en sommarteater i regi av Linda Kulle Kullehusteatern som spelat  både Tjechov och Molière bjuder på skratt och tänkvärdheter. Spelplatser i Österåker är Ekbackens hembygdspark i Åkersberga, Gregersboda gård och Marums gård på Ljusterö.

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
Katharina Lind
Senast uppdaterad:
tisdag 16 februari 2021