Tangokonsert på Länsmansgården

Paljon ihmisiä istumassa katsomassa konserttilavaa jossa kaksi miestä esiintyy

Den 30 juni anordnade Österåkers konstförening i samarbete med Åkersberga finska förening en tangokonsert med Tino Hörman och Salomon Suvanto, på Länsmansgården i Åkersberga.

Det var en varm fredag eftermiddag när människor från hela Österåker trillade in på Länsmansgården i Åkersberga, för en ungefärlig timme av härlig musik och sång. Musikerna Tino Hörman och Salomon Suvanto tog plats under ett litet tält med all sin utrustning, för att undvika det lilla regnet vi fick.

I cafét kunde besökarna köpa lättare lunch, kaffe och bullar, samt annat gott. För att besökarna inte skulle bli törstiga under konsertens gång serverade sommarjobbare även saft till dem som ville ha. Vilket var otroligt uppskattat i värmen!

Både innan, under, och efter konsertens gång var Österåkers konsthall öppen för besökare. Där bland annat konstnärerna Linda Karlsson, Agnetha Spångberg och Anna Broström Ek, med mera, ställde ut sina konstverk. (Källa: Österåkers Konsthall.se Länk till annan webbplats.) Det pågick även försäljning av konstverken.

Det var väldigt roligt att så många var intresserade av konserten och besökte Länsmansgården! Det blev en stor publik på ungefär 100 personer. Under hela konsertens gång blev publiken sakta men säkert större!

I publiken träffades vänner, kollegor och kamrater som fick umgås med varandra, njuta av musik och sång. Ett plus i kanten var såklart att konserten hölls utomhus, vilket gav publiken och personalen tid att få frisk luft.

Stort tack till Tino Hörman och Salomon Suvanto för en härlig eftermiddag med suverän sång och musik.

Text och bild: Tindra Norman Eriksson

Publicerad:
Senast uppdaterad: