Nominera Österåkers sju underverk

Illustrationen visar den medeltida borgruinen Biskopstuna, Siaröfortet, konstverket Ormkvinnan, Järnvägsparken, Säljägarna, Wira bruk och Åkers kanal.

I Österåker finns många vackra och historiska platser att upptäcka. Ovan ser du några exempel - den medeltida borgruinen Biskopstuna, Siaröfortet, konstverket Ormkvinnan, Järnvägsparken, Säljägarna, Wira bruk och Åkers kanal. Illustration: Linnea Blixt.

Nu har du möjlighet att nominera Österåkers sju underverk. Underverken kan bidra till att lyfta fram Österåker och ge uppmärksamhet till sevärdheter och platser i kommunen för både invånare och besökare.

I januari beslutade kommunstyrelsen att införa Österåkers sju underverk. Syftet är att skapa stolthet, nyfikenhet och uppmärksamhet för sevärdheter och platser i kommunen.

– Att lista Österåkers sju underverk bidrar till att lyfta varumärket Österåker, vilket i sin tur kan innebära nya affärsmöjligheter för företag verksamma inom besöksnäringen, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Med begreppet ”underverk” menas något som människan varit med och skapat och att det finns att beskåda idag. I Österåker finns en lång rad unika byggnadsverk och miljöer tillskapade av människor som förtjänar att lyftas fram till både invånare och besökare.

Vilket underverk vill du nominera?

Ta chansen och nominera en byggnad, infrastruktur, anläggning eller ett kulturlandskap i Österåker som du tycker hänför lite extra. Fyll i formuläret senast den 30 april.

Formuläret är nu stängt och en jury granskar de nomineringar som kommit in. Vi återkommer med ett resultat.

Publicerad:
Senast uppdaterad: