Vinnare av Österåkers kulturpris 2022

Porträttfoto. Bilden viasr hur vinnarna håller i diplomet.

Från vänster Linda Rapp, Arne Ekstrand (KD), Staffan Atling

Varje år delar Österåkers kommun ut ett kulturpris till en person, grupp eller förening som har gjort en särskild insats inom något kulturellt område. I år går priset till Kulturföreningen Livat.

Stort grattis till Kulturföreningen Livat som är vinnaren av Österåkers kulturpris 2022 och vinsten på 10 000 kronor.

Varje år delar Österåkers kommun ut ett kulturpris till en person, grupp eller förening som gjort en särskilt insats inom något kulturellt område. Pristagaren ska vara född eller bosatt i Österåker, eller ha annan särskild anknytning till kommunen. Priset är på 10 000 kronor. Senast den 5 oktober varje år kan du nominera någon annan eller själv ansöka om priset.

Linda Rapp är grundare av Kulturföreningen Livat som startade 2007

Linda hur känns det att föreningen har tillägnats Österåkers Kulturpris i år?

– Helt fantastiskt, jättekul, vilket fint erkännande, så ljuvligt!

Vad har ni gjort under året?

– Vi har dels haft full rulle med vår musik och Artistskola, genomfört två sprakande artistkollon och såklart satt upp familjefarserna, Suzannes servering och Livat på Hagbykullen samt en härlig allsång! Ett otroligt år för oss med så mycket glädje!

Vad skulle du säga är signifikativt för Kulturföreningen Livat?

– Vi brinner alla för musik, teater och skapande. Vi lever liksom med det vi gör och gläds otroligt mycket av att se våra barn och ungdomar blomma med musiken och kreativiteten. Livat är unikt på många sätt men kanske främst att vi vågar satsa och fånga ögonblicket.

Har ni några planer för vad ni ska använda prispengarna till?

– Det blir säkert ett fint tillskott till en show där vi får äran att hylla oss själva. Nu ska vi fira och njuta av detta fina pris. Vi känner stor tacksamhet.

Österåkers Kulturpris delas ut på Österåkers bibliotek 2 december klockan 14.00.

Publicerad:
Senast uppdaterad: