Sverigefinskt sommarläger

Bild

Sommarläger för finsktalande barn och ungdomar i juni 2022 i Österåkers kommun

Det var fyra roliga och fartfyllda dagar på vår dagläger för sverigefinska barn och ungdomar. Sammanlagt var vi 17: 10 barn och ungdomar, 5 ledare och 2 mammor samt en mormor. Lokalen fick vi låna på hundkapplöpsbanan i Åkersberga. Det var bra med stora lokaler och ytor både ute och inne. I kafeterian kunde vi bland annat måla och trycka tyger och utanför finns det ytor som lockade barnen att springa och leka. Vi hade hela lokalen för oss själva under lägerdagar. I köket bakade vi bullar och kakor samt lagade lunch och tårtor.

Dagen började och slutade med finsk sånglek. Barnen fick lära sig olika sätt att måla, som trådmålning och färgtryck på tyg och papper med växter. Vi lekte lekar, hade springtävling, paddlade kanot, badade och hade det mysigt och roligt tillsammans.

Sista dagen hängde vi upp våra alster, som vi hade skapat och bjöd in föräldrar och andra för att beundra våra konstverk och njuta av somriga tårtor som vi bakade.

Du kan se en bildserie om sommarlägret via länken till Youtube. Länk till annan webbplats.

Sverigefinska sommarläger arrangerades av Åkersberga finska förening i samarbete med Österåkers kommun och med stöd av Språkrådet: Institutet för språk och folkminnen

Stort tack till alla som var med!

Missa inte det Sverigefinska höstlägret 31 oktober - 1 november. Läs mer här.

Publicerad:
Senast uppdaterad: