Sommarlov på hemmaplan

Familj ståt på rad. Yngsta dottern står i mitten och håller fram en mobiltelefon. På skärmen syns appen för Hittaut.

Hittaut är ett roligt sätt att upptäcka på. Allt du behöver är en app. Foto: Sofie Lantto.

Äntligen är det dags för sommarlov! Här är ett smörgåsbord av roliga aktiviteter för dig som är hemma i sommar.

Badplatser

I Österåker finns det gott om badplatser. Du kan välja att bada i skärgården eller i sjöarna som ligger nära centrala Åkersberga.

Här kan du läsa om de badplatser där kommunen ansvarar för driften.

Buss till Domarudden

Även denna sommar går en buss till och från Domarudden för alla som vill njuta av dagar på stranden med bad och avkoppling! Den går tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar mellan den 19 juni till den 19 augusti mellan Åkersberga och Domarudden. Bara att packa badväskan och hoppa på!

Här hittar du tidtabellen för bussen till Domarudden.

Cykla i skogen

Välkommen till kommunens mountainbikebana i Hacksta friluftsområde! Den cirka fyra kilometer långa banan invigdes augusti 2018 och vindlar sig genom vackra partier av Hackstaskogen.

Discgolf

I Hackstaskogen bakom Åkersberga Sporthall (Hackstavägen) finner du en 18-hålsbana för discgolf. Discgolf är en frisbeesport.

På Åkersberga Frisbeeklubbs webbsida kan du läsa mer om banan och sporten. Länk till annan webbplats.

Hitta ut 2022

Jaga checkpoints själv eller tillsammans med en kompis. Det finns 97 checkpoints för dig att hitta i tre olika områden i Österåker - Åkersberga, Roslags-Kulla och Svinninge. Allt du behöver är appen Hittaut.

Ny lekpark i Järnvägsparken

I Järnvägsparken intill Åkersberga station hittar du en helt ny lekplats som är något helt utöver det vanliga. Lekplatsen Tuppen innehåller nämligen miniversioner av flera olika hus som en del Österåkersbor säkert kommer att känna igen från det gamla Åkersberga.

Här kan du ta en tjuvkik på den nya lekplatsen Tuppen.

Det finns även många fler lek- och aktivitetsparker i Österåker som passar alla åldrar.

Pumptrack - kul på cykel och kickbike

I Täljöviken hittar du vår nya pumptrackbana! Intill finns också en ny lekplats och ett stort utegym.

Skateparker

Vid Österåkers Sportcentrum bakom fotbollsplanerna på Hackstavägen finns det till exempel en utomhusramp med mer än tio olika objekt i betong, mestadels streetbetonade. I parken finns en svängd minibowl, hippar, trappa, banks och curb.

I Röllingbyparken, som du hittar i slutet av Hantverksvägen i Åkersberga, finns en lite snällare variant som lämpar sig utmärkt för kickbike, cykelåkning för de yngre och annat .

Sommarboken

Alla från 6 år och uppåt får gärna delta i Sommarboken. Läs två böcker under sommarlovet och få en gåvobok av Österåkers bibliotek. För mer information se bibliotek.osteraker.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommar med fritidsgårdarna

Bergagården håller öppet med aktiviteter för alla blivande 7:e klassare tills att du fyller 19 år. Det blir fotoläger, motorläger, utflykt till Siggesta gård, golf, fiske och mycket mer.

Här hittar du öppettider och allt annat som är värt att veta om sommar på fritidsgårdarna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Testa geocaching!

Ladda ned appen geocaching och ge dig ut på lokala äventyr i en slags skattjakt där du hittar små gömmor som är utplacerade runt om i hela Österåker (och i övriga landet). Ett kul sätt att tillsammans med barnen, eller på egen hand, utforska nya platser eller din närmiljö!

Se en film när Juni och Elian testar geocaching i Åkersberga här! Länk till annan webbplats.

Med önskan om ett riktigt härligt sommarlov!

Publicerad:
Senast uppdaterad: