Sjösättningsdagar för Båthamnsvägens båtramp

Bild

Trälhavets Båtklubb, TBK, har sjösättningsdagar då rampen är tillgänglig för kommuninvånare och näringsidkare.

I slutet av Båthamnsvägen vid Runö hamn finns en kommunal båtramp och plats för sjösättning som är öppen mellan 1 april och 1 november klockan 06.00–22.00. Rampen är fri att användas av alla.

Är du medlem i Trälhavets Båtklubb, TBK, så finns speciella sjösättningsdagar för att undvika eventuella köer under högsäsong. Boka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här fungerar det

TBK kommer att ha bemanning vid slipfickan för att underlätta för alla som behöver ha tillgång till slipfickan. De använder sig av 3 stycken radiostyrda sjösättningsvagnar(Sublift) och hanterar båtar upp mot 12 meter och 10 ton. OBS! Det är av stor vikt att iaktta extra försiktighet i området där Subliftarna rör sig.

Parkera ditt ekipage vid vändplan på Båthamnsvägen och ta kontakt med TBK:s funktionär för att få en tid för sjösättning. Vid hög belastning kan du bli bedd att avvakta en liten stund, för att sen få tillgång till sjösättningsrampen så fort det blir en lucka.

Det är viktigt att du som båtägare förbereder dig själv och ditt ekipage innan du påbörjar din sjösättning. Är du osäker så kan man alltid kontakta någon funktionär från Trälhavets Båtklubb för råd och/eller assistans.

Kontakt

Mejl: kansliet@tralhavetsbk.se eller telefon: 08-540 228 80.

Publicerad:
Senast uppdaterad: