Äntligen dags för Hittaut 2022!

Snart går startskottet för årets säsong av Hittaut i Österåker. Då har du återigen chans att upptäcka vår natursköna skärgårdskommun genom att leta checkpoints. I år finns 97 nya checkpoints runt om i kommunen!

Från och med lördag den 7 maj är det åter möjligt att Hittaut i Österåker. Hittaut är ett enkelt sätt att gå på upptäcktsfärd samtidigt som du får motion och ser nya sidor av kommunen. Med hjälp av en karta letar du dig fram till kontroller, även kallade checkpoints.

– Hittaut i Österåker arrangeras i samarbete med orienteringsklubben OK Österåker. Tillsammans ser vi fram emot att ta nya kliv med dig under 2022, säger Johan Nordström, idrotts- och fritidschef i Österåkers kommun.

Tillgänglig för alla

Med Hittaut blir upptäckarglädjen tillgänglig för alla. Det är kostnadsfritt och alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Gå, cykla eller sping. Själv eller med sällskap.

– Jag hoppas att både Österåkersbor och besökare hittar ut i vår vackra kommun och vill delta i en rolig aktivitet, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Nytt för Hittaut 2022 i Österåker

I år finns nya områden och nya checkpoints att kasta sig över. Hittaut i Roslags-Kulla, Svinninge och nya platser i Åkersberga. Totalt finns det 97 checkpoints. Målet är att vi om några år och Hittaut-säsonger, kan pussla ihop en gigantisk karta av alla delarna till en bild av hela kommunen.

Succé för Hittaut 2021

Hittaut i Österåker blev succé förra året då cirka 1 500 pensionärer, barnfamiljer och ungdomar började leta rosa checkpoints i centrala Åkersberga. Närmare 100 Hittaut-entusiaster hittade alla 97 checkpoints som fanns förra säsongen!

Utlämningsställen för kartan

Kartan finns både i pappersformat och digitalt. På österåker.se/hittaut kan du se var du kan hämta en papperskarta. Kartan i appen har alltid den mest uppdaterade informationen. Ladda ner Hittaut-appen där appar finns.

Mer information hittar du på österåker.se/hittaut.

Publicerad:
Senast uppdaterad: