Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Tips till ett aktivt påsklov!

För alla ungdomar som är hemma i Österåker under påsklovet 2–12 april, finns mycket att göra på hemmaplan. Vi har listat påsklovsaktiviteter som du kan genomföra på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Digitalt påsklov med biblioteket!

Efter sportlovets succé kommer både Hemkodat och Lajvverkstaden tillbaka med varsin ny digital workshop. Lär dig bygga med Redstone i Minecraft onsdag 7 april klockan 13–15 eller var med när Lajvverkstaden håller i en digital workshop där de lär ut olika chiffer och hemliga språk torsdag 8 april klockan 13–15.

Mer information finner du på bibliotek.osteraker.selänk till annan webbplats

Fritidsgårdarna

Bergagården fyller påsklovsveckan med aktiviteter både på gården, sporthallen och Hackstabacken för dig som går i årskurs 7 tills att du fyller 18 år. Bergagården tar in max 50 besökare och alla anordnade aktiviteter följer Folkhälsomyndighetens riktlijner.

För mer information se fritidsgårdarna.selänk till annan webbplats

Utegym

Utegym finns lite överallt i kommunen. Välkommen att använda dem! Kommunens utegym är till för alla. Glöm inte handskarna och håll avståndet!

Cykla i skogen

Välkommen till kommunens mountainbikebana i Hacksta friluftsområde! Den cirka fyra kilometer långa banan invigdes augusti 2018 och vindlar sig genom vackra partier av Hackstaskogen.

Skateparker

Det finns flera skateparker i Österåkers kommun.

Vid Österåkers Sportcentrum bakom fotbollsplanerna på Hackstavägen finns det till exempel en utomhusramp med mer än tio olika objekt i betong, mestadels streetbetonade. I parken finns en svängd minibowl, hippar, trappa, banks och curb.

I Röllingbyparken, som du hittar i slutet av Hantverksvägen i Åkersberga, finns en lite snällare variant som lämpar sig utmärkt för kickbike, cykelåkning för de yngre och annat .

Testa geocaching

Ladda ned appen geocaching och ge dig ut på lokala äventyr i en slags skattjakt där du hittar små gömmor som är utplacerade runt om i hela Österåker (och i övriga landet). Ett kul sätt att utforska nya platser eller din närmiljö! Se en film när Juni och Elian testar geocaching i Åkersberga här!länk till annan webbplats

Aktivitetsparker

I många områden i kommunen finns det platser där du kan röra på dig, sporta och ha kul med dina kompisar när det passar er. I flera av aktivitetsparkerna finns även gratis wi-fi. Det senaste tillskottet är Röllingbyparken, som har padelbana, skatepark, basket, femmannaplan, klättring/parkour, scen, utegym med mera.
Läs mer om lekplatser och aktivitetsplatser.länk till annan webbplats

Österåker är öppet för dig

Självklart har vi många fler tips som passar både för påsklovsfirare och alla andra. Vi har samlat tipsen på österåker.se/öppetfördig.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
torsdag 1 april 2021
Senast uppdaterad:
torsdag 1 april 2021