Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sommarklubb och andra tips för sommarlovet

Äntligen är det sommarlov och det finns många möjligheter till både lugna och fartfyllda aktiviteter på hemmaplan. Barn 6-12 år är varmt välkomna till sommarklubben den 6-23 juli. Och kom ihåg att Österåkers kommun bjuder in till lättillgängliga äventyr runt knuten för alla barn och unga under hela lovet.

Skapa härliga minnen med Sommarklubb

Varmt välkommen till Sommarklubb som startar tisdag 6 juli klockan 9. Klubben riktar sig framförallt till barn och unga som är mellan 6–12 år. I år har Sommarklubb sin bas utanför Bergagården, som ligger mellan Åkersberga centrum och Österåkers gymnasium. Därifrån är det nära till många bra platser för att prova på olika idrotter, upptäcka nya platser på hemmaplan och mycket mer. Alla aktiviteter sker utomhus. Klubben leds av ett gäng engagerade fritidsledare.

Mer information om Sommarklubbs aktiviteter, datum och tider finner du på österåker.se/sommarklubb.

Hitta ut med Hittaut!

Upptäck dina omgivningar på ett lekfullt och inspirerande sätt med Hittaut. Med hjälp av en karta kan du leta och samla checkpoints som du registrerar i en app. Att utöva sin upptäckarglädje med Hittaut är kostnadsfritt och tillgängligt för alla.

Här hittar du mer information om kartan, appen och hur du kommer igång.

Sommarbok och sommarkurs

Alla från 6 år och uppåt får gärna delta i Sommarboken 10 juni till 31 augusti. Du kommer att få en liten utmaning och om du klarar den vill Österåkers bibliotek gärna ge dig en present.

I samarbete med föreningen Hemkodat erbjuder Österåkers bibliotek även en sommarkurs där deltagarna får skapa egna spel utifrån en bok som du har läst under sommarlovet. Kursen är för dig som är 9 år eller äldre och äger rum 3–5 augusti klockan 10–12 eller 13–15 . Antalet platser är begränsat, så du behöver anmäla dig i förväg.

För mer information se bibliotek.osteraker.se. Länk till annan webbplats.

Fritidsgårdarna har öppet

Fritidsgårdarna är öppna hela juni och augusti för dig som är 13–18 år. För att bara nämna några exempel kommer Bergagården fixar 5-kamp, krocket, vattenlek, kubb, supersized sällskapsspel, kanalfiske och mycket mer. Fritidsgårdarna kommer även dyka upp mobilt på olika platser.

För detaljerat schema se fritidsgardarna.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kul med Fältgruppen

Delta i en fototävling! Tävlingen går ut på att du ska beskriva din sommar med ett foto. Det kan vara en känsla, en plats, ett djur, en sak eller något annat beskrivande för din sommar. Bilderna får vara retuscherade eller helt naturliga, det bestämmer du själv. Bidragen kommer att bedömas av en oberoende jury som utser vinnaren under vecka 34. Du får gärna skriva en kort förklarande text till bilden så att juryn får rätt känsla.

För dig som är 10–18 år och redo att samla poäng under sommaren kommer Fältgruppen även anordna Sommarjakten under perioden 5 juli–8 augusti. Är du den som varit flitigast under lovet väntar en belöning för dina ansträngningar. Visst låter det spännande?!

Mer information hittar du på fritidsgardarna.se - fliken ”Sommar 2021” & ”Digitalt”. Länk till annan webbplats.

Se även Instagram @faltgruppen_osteraker och Snapchat @fgosteraker.

Skapa din egen greenscreen-film!

Ta gärna del av våra tutorials och skapa din egen greenscreen-film. Allt du behöver är ett grönt tyg, något att filma med som en telefon eller surfplatta och en green screen-app. Filmteknik finns att låna på Bergagården i Åkersberga om du saknar något.

Klicka här för att komma igång!

Bad, lek och godsaker

Inget andas väl mer sommarlov än att bada och Österåker bjuder på inte mindre än 93 mil strandlinje och många badplatser. I Österåker finns även många olika typer av lekplatser som passar för barn i olika åldrar. Varför inte göra en turné och testa dem alla? Sist men inte minst, stöd våra lokala företag och njut av en glass eller två!

Fler tips hittar du på österåker.se/öppetfördig.

Turistinformation ger fler tips

Missa inte att det i sommar finns en mobil turistinformation i Åkersberga centrum där du kan få fler tips på vad du kan göra i Roslagen. Läs mer om turistinformationen.

Glad sommar!

För mer information och fler tips se

Evenemangskalendern.

Österåker är öppet för dig.

Sommarklubb.

Fritidsgårdarna i Österåker. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Österåkers bibliotek. Länk till annan webbplats.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
tisdag 8 juni 2021
Senast uppdaterad:
fredag 23 juli 2021